Hakan Çelik Dizellere veda
HABERİ PAYLAŞ

Dizellere veda

Haberin Devamı

Cenevre Otomobil Fuarı’nı 1997 yılından bu yana aralıksız olarak ziyaret ediyorum. Avrupa’nın tam ortasında neredeyse bütün ülkelere ve üreticilere eşit mesafede durduğu için bu fuarın ayrı bir saygınlığı var.

İşte izlenimlerim:

Mercedes Benz fuarda en fazla yenilik gösteren markaların başında geliyor. A Serisi hatchback olarak satışa sunuluyor. Yakında gelecek olan A Serisi sedanın da çok ilgi göreceğini tahmin ediyorum. Yeni CLS’yi de beğendim.

Üç büyük Alman üretici BMW, Mercedes ve Audi dış tasarımlar konusunda daha muhafazakar ve korumacı bir çizgi izliyor asıl değişim teknoloji ve iç tasarımlarda Fuarda en fazla dikkatimi çeken araçlardan biri yeni Audi A6 oldu.

Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bilaloğlu ve Audi Türkiye Genel Müdürü Kerem Güven’le birlikte inceledik. İçi tamamen değişmiş ve çok etkileyici bir görünüme kavuşmuş. Dış tasarım da Audi’nin olgunluk dönemi olarak değerlendirilebilir.

Dünyanın en önemli otomotiv markası durumunda olan Volkswagen (VW) sessiz bir devrime hazırlanıyor. Elektrikli araçlar konusunda hızlı bir koşuyla Fransız markalarını yakalayan Volkswagen bir adım öne geçmek için tam üç konsept otomobili Cenevre’de tanıttı. Bunlar I.D. Crozz, I.D Buzz, I.D. Vizzion. VW Türkiye Genel Müdürü Gino Bottaro ile incelediğim araçlar birkaç yıl içinde kademeli şekilde satışa sunulacak. Hepsi elektrikli olan modeller, otonom ve internet bağlantılı sürüşe hazır.

Volkswagen Grubu’nun bir başka premium markası Porsche de elektrikli e Mission modelini fuara getirdi. Porsche tasarım dili aynen muhafaza edilen araç geleceğin teknolojilerini barındırıyor. VW bünyesindeki Lamborghini’nin spor SUV modeli Urus’u Türkiye’de büyük ilgi görür.

Hibrit otomobiller dünyasının bir numaralı markası Toyota ve Lexus çevreci ve ekonomik yeni teknolojiler alanına öncülük etmeye devam ediyor.

Yeni Auris ve Supra modellerini tanıtan Toyota Satış ve Pazarlama CEO’su Ali Haydar Bozkurt önemli bir bilgi daha verdi. Toyota Grubu gelecek yıldan itibaren kademeli olarak dizel otomobil satışlarını durduracak.



Küçük otomobiller kategorisinde yıllardır Avrupa’da büyük başarı elde eden Renault Twingo’yu Cenevre’de bir kez daha görünce “Keşke Türkiye’ye gelse” dedim.

Citroen ve Peugeot yeni tasarım diliyle iddialı geliyor. Yeni Peugeot 508 çok şık bir otomobil olmuş. Jaguar i- Pace ile Range Rover da SV Coupe ile iyi iş çıkarmış.

SUV modelleriyle büyük bir çıkış yakalayan İsveçli Volvo XC40 ile bu segmente ağırlığını

Sıradaki haber yükleniyor...
holder