Ekonomi Dizi planında ilk adım

Dizi planında ilk adım

Paylaş
Dizi planında ilk adım

Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, yurtdışında gösterilen Türk dizi ve filmlerinden, Türk ürünlerinin ihracatında etkin olarak yararlanabilmek amacıyla dizi ve film yapımcılarıyla bugün bir araya gelecek

BUGÜN BİR ARAYA GELECEKLER

Haberin Devamı

Görüşme İstanbul’daki Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Kompleksi’nde yapılacak. Zafer Çağlayan, Arap ülkelerinde büyük ilgi gören Türk dizileriyle Türk malı kullanımını ciddi oranda artırabileceklerini belirterek, bu dizilere tanıtım teşviki vereceklerini bildirmişti.

YERLİ MALI KULLANILSIN

Çağlayan, Birleşik Arap Emirlikleri ziyaretine ilişkin açıklamasında, Arap ülkelerinde insanların randevularını Türk dizilerine göre ayarladığını söyledi. Zafer Çağlayan, şunları kaydetti: “Biz burada Türk malı kullanımını ciddi şekilde artırabiliriz. Dizi ve film yönetmenlerine ‘Bu dizilerde arabaya binilecekse yerli arabaya binilsin, kıyafetler yerli olsun. Türk markaları dizilerde vurgulansın’ diyeceğiz. Bu şekilde sadece Türk malının kullanımını sağlamayı değil, Türk yaşam tarzını da tanıtmak istiyoruz.”

Haberin Devamı