Magazin 'Dizileri protesto etmek için yazıyorum'

'Dizileri protesto etmek için yazıyorum'

Paylaş
'Dizileri protesto etmek için yazıyorum'

Zeynep Fadik Atasoy'dan çarpıcı açıklamalar geldi...

Tiyatro ve sinema oyuncusu Fadik Sevin Atasoy, artık Türkiye'de yaşamadığını ve Amerika'da tiyatro çalışmaları yaptığını belirterek, "Artık sadece sinema yapıyorum öyle bir karar aldım" dedi.

Haberin Devamı

Cemal Şan’ın yönettiği "Zeynep’in Sekiz Günü" filmindeki başarılı oyunculuğuyla ödüller alan, birçok televizyon dizisi ve sinema filminde rol alan tiyatro ve sinema oyuncusu Fadik Sevin Atasoy, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Bir süre önce Amerika’ya yerleşen Atasoy, Türkiye’ye artık sadece sinema projeleri olduğu zaman geldiğini söyledi. Bu nedenle kendisini buraya bağlayacak bir iş yapmadığını belirten oyuncu "Meşhur kırmızı bavulum ve ben yolculuktayız" diye konuştu.

Sinemaya girişinden bahseden Atasoy, devlet tiyatrolarında 5 yıl kadrolu olarak oyunculuk yaptığını daha sonra Abdullah Oğuz’un "O Şimdi Mahkum" filminde Katerina rolü için kendisine teklif geldiğini anlattı.

'DİZİLER KONFEKSİYON'

Haberin Devamı

"Seyirci beni aslında diziyle değil sinema filmiyle tanıdı" diyen başarılı oyuncu, ilk adımının sinema olduğunu, ondan sonra da devamının bir şekilde geldiğini ifade etti. Kendisi için sinema ve tiyatronun yerinin ayrı olduğunu vurgulayan ödüllü oyuncu Atasoy, "Dizileri onun içine koyamıyorum bile. Dizi konfeksiyon benim için ama sinema ve tiyatro özel bir törene dikilmiş bir elbise kadar kıymetli" diye konuştu.

Televizyonlarda yayımlanan diziler nedeniyle piyasada insanlık dışı bir çalışma sistemi oluştuğuna işaret eden Atasoy, şöyle devam etti: "Şu anda dizi piyasasında insanlık dışı bir çalışma sisteminin mevcut olmasından kaynaklı, kanallar reklam payı nedeniyle çaycısından kablocusuna ve oyuncusuna büyük bir eziyetle çalışma saatlerine hüküm verdi.

'AZ KAZANIRIM AMA HUZURLUYUM'

Ben de şahsi olarak böyle bir şart altında üretici olacağıma ve farklı bir şeyler üreteceğime inanmadığım için ’az kazanırım ama huzurla uyurum’ düşüncesiyle dizi piyasasında olmamaya karar verdim." Herkesin istediği tarzda film yapmak özgürlüğüne sahip olduğunun altını çizen Fadik Sevin Atasoy, önemli olanın senaryo olduğunu ve müziğin de onu besleyen bir şey olduğunu söyledi.

"Zeynep’in Sekiz Günü" filmindeki rolüyle "en iyi kadın oyuncu" ödülünü Ankara Film Festivali’nde aldığını hatırlatan ödüllü oyuncu, bu yıl da aynı festivalde jüri üyesi olmasının kendisini çok mutlu ettiğini aktararak, "Ödül aldığım bir yerde jüri olmak bana çok büyük bir onur verdi" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Filmde çok az konuştuğunu ama görünmeyen diyalogların çok yer tuttuğu değerlendirmesini yapan sanatçı "O görünmeyen diyaloglar da bir karakterin duygusunu anlatan şeyler. Diyalog sadece sözle çıkan bir şey değildir. Duygunun da diyaloğu vardır" ifadelerini kullandı.

'DİZİLERE PROTESTO OLSUN DİYE YAZIYORUM'

"fadikvekirmizibavul.com" adlı bloguyla 30 bine yakın okuyucunun kendini takip ettiğini anlatan Atasoy, şunları söyledi: "Dünyanın her yerinden girip okuyorlar. Her cuma yeni bölüm yetiştiriyorum. O kadar mutluyum ki... Dizilere karşı protesto olsun diye yazmaya başladım. Her cuma konuk sanatçılarım da var. Mesela ’Aşkı Memnu’ ve ’Ezel’ dizilerinin film müziklerini yapan Toygar Işıklı benim için bir şarkı yazdı. İzleyiciler beni takip ederlerse çok sevinirim. Çünkü yazıyla çok ilgileniyorum.

İnsanlar da güzel tepkiler veriyor, hoşuma gidiyor. Ve ’özgür bir mecradayım, kimse beni yasaklayamıyor’ derken ’blogspot.com’daydım ve o kapatıldı." Fadik Sevin Atasoy, ’blogspot.com’un kapatılmasının internet gibi çok güçlü bir yayın aracının ülkemizde henüz yeterince ciddiye alınmamasından kaynaklı olduğunu savundu. Atasoy, sürekli kendisini geliştirmeye çalışan bir oyuncu olarak Shakespeare’in "oyuncu iyi niyetli olsun, kötü olsa da affedilir" sözünü çok sevdiğini sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

AA