Spor Djokovic, Wimbledon’a hızlı başladı

Djokovic, Wimbledon’a hızlı başladı

Paylaş
Djokovic, Wimbledon’a hızlı başladı

Wimbledon Tenis Turnuvası’nın ilk gününde korta çıkan son iki yılın şampiyonu Sırp Novak Djokovic, Büyük Britanyalı rakibi James Ward’ı set vermeden mağlup ederek organizasyona iyi bir başlangıç yaptı.

Wimbledon Tenis Turnuvası’nın ilk gününde korta çıkan son iki yılın şampiyonu Sırp Novak Djokovic, Büyük Britanyalı rakibi James Ward’ı set vermeden mağlup ederek organizasyona iyi bir başlangıç yaptı.

İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen sezonun üçüncü grand slam turnuvası Wimbledon’da, merkez kortun açılış maçında tek erkeklerde dünya klasmanının 1 numarası Djokovic, kariyerinde ilk kez karşılaştığı James Ward’ı 6-0, 7-6 ve 6-4’lük setlerle 3-0 yenerek ikinci tura çıktı.

Son dört grand slam turnuvasından zaferle ayrılarak bu başarıyı yakalayan 8 tenisçiden biri olan ve 387 gündür bileği bükülmeyen 29 yaşındaki Djokovic, servis oyunuyla başladığı maçta rakibine hiç oyun vermeden 27 dakika süren ilk seti 6-0 hanesine yazdırdı. İkinci setin başında 3-0’lık üstünlük yakalayan Djokovic’e karşı temposunu yükselten ve rakibine sadece dört kez puan veren Büyük Britanyalı sporcu, üst üste 3 set kazanarak durumu 3-3’e getirdi.

Kalan oyunlarda iki tenisçinin de servislerine tutunmasıyla kazananı tie-break belirledi. Bu bölümde "backhand" vuruşlarından 6 sayı kaybeden Ward, tie-break’i 7-3, 57 dakika süren seti de 7-6 kaybetmekten kurtulamadı. Üçüncü setin üçüncü oyununda Ward’a puan vermeden servis kıran Djokovic, kalan oyunlarda avantajını koruyarak seti 6-4, 122 dakika süren maçı da 3-0 kazanmasını bildi. Karşılaşmayı 7 ace, 1 çift ve 21 basit hatayla tamamlayan Djokovic, 29 kez doğrudan sayı getiren vuruş yaptı.

Mücadele boyunca 10 kez ace’lerden sayı kazanan ev sahibi Ward ise 5 çift ve 29 basit hatayla korttan ayrıldı. Tek erkeklerde 9 numaralı seribaşı Hırvat Marin Cilic, ABD’li Brian Baker’i 6-3, 7-5 ve 6-3’lük setlerle, 13 numaralı seribaşı İspanyol David Ferrer de İsrailli Dudi Sela’yı 6-2, 6-1 ve 6-1’lik setlerle 3-0 mağlup etti.

Venus Williams ikinci turda

Kariyerinde 5 Wimbledon şampiyonluğu bulunan ve turnuvada 19. kez boy gösteren 36 yaşındaki Venus Williams, ilk turda karşılaştığı Hırvat Donna Vekic’i 7-6 ve 6-4’lük setlerle eleyerek ikinci tur biletini aldı. Tek kadınlarda ise 14 numaralı seribaşı Avustralyalı sporcu Samantha Stosur da ilk tur maçında Polonyalı Magda Linette’yi 7-5 ve 6-3’lük setlerle geçti.

Haberin Devamı