Gündem DNA örneği kalmasın diye ellerini kesmiş!

DNA örneği kalmasın diye ellerini kesmiş!

Paylaş
DNA örneği kalmasın diye ellerini kesmiş!

Tarsus İlçe Jandarma Komutanlığı'nda sorgusu devam eden cinayet şüphelisi Suphi Altındöken'in bıçaklayarak öldürdüğü üniversiteli Özgecan Aslan'ın boğuşma sırasında yüzünü tırmalaması nedeniyle, tırnaklarının arasında DNA örneğinin kalmaması için her iki elini de bileklerinden kesip kollarından ayırdıktan sonra yaktığı ortaya çıktı

Olay yerinde yapılan incelemede Özgecan’ın cesedinin yanında bulunan iki elinin de büyük oranda yandığı belirlendi. Sorgu sırasında "Özgecan’ın ellerini neden kestin?" sorusuna soğukkanlı yanıt veren Suphi Altındöken, "Boğuşma sırasında yüzüme tırnaklarını geçirdi. Ben de tırnaklarının arasında DNA örneğim kalmasın diye kestim" yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Özgecan'ın katili Suphi Altındöken'in yüzündeki tırnak izleri dikkat çekti.

Bu arada cinayetin D-400 karayolu ile Tarsus Mersin otoyolu arasındaki bağlantı yolunda işlendiği anlaşıldı. Cinayet şüphelisi Altındöken’in, D-400 karayolundan Mersin’e gitmesi gerekirken güzergah değiştirerek Tarsus-Mersin otoyoluna doğru saptığını, 3 kilometrelik bağlantı yolunun ortalarındaki sakin bir bölgede minibüsü durdurduğunu ve olayın orada gerçekleştirdiğini, cinayetin ardından minibüsteki cesetle tekrar Tarsus’a döndüğünü söylediği belirtildi.

KOOPERATİFTEN AÇIKLAMA: SERVİS YAPMIYORDU


Bu arada Özgecan’ın öldürüldüğü minibüsün kayıtlı olduğu Tarsus Otobüsçüler Motorlu Taşıyıcılar İşletme Kooperatifi (TOK) Başkanı Nafiz Kızılyaka, Özgecan’ın öldürülmesinin üzüntüsünü üyeleriyle birlikte yaşadıklarını söyledi. Kızılyaka, minibüs sürücü cinayet şüphelisinin servis saati dışında eylemini gerçekleştirdiğini ileri sürdü. Kooperatif olarak 41 yıldır Tarsus’ta toplu taşımacılık yaptıklarını ifade ederek şunları söyledi:

"Yaşanan bu insanlık dışı olayı kurumumuz ve 112 üyemizle birlikte kınıyoruz. Acımız büyük, yaşanan bu olayı zanlı şahsın servis saati dışında bireysel olarak gerçekleştirdiğini öğrendik. Evlerine ekmek götürmek dışında bir amacı olmayan üyelerimizin de tepkisi çok büyük olmuştur. Böyle bir vahim olayın kooperatifimize mal edilmesi de ayrıca tüm TOK camiasını derinden üzmektedir. Olayı duyduğumuz andan itibaren emniyet güçleri ile birlikle hareket edilmiş ve şüphelilerin yakalanmasında bizzat yönetim kurulu olarak katkı sağlanmıştır. Bir daha bu ve buna benzer olayların meydana gelmemesi için kooperatifi olarak gerekli önlemlerin alınacağını tüm kamuoyunun bilgisine sunarız."

MERSİN VE TARSUS’TA ÖZGECAN TEPKİSİ

Mersin Valisi Özdemir Çakacak ile CHP Mersin milletvekilleri Aytuğ Atıcı, Vahap Seçer, Özgecan Aslan’ın evine gelip baba Mehmet Aslan’a başsağlığı dileğinde bulundu.

Bu arada Forum Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde bir araya gelen Mersin Kadın Platformu üyeleri ellerin ’Kadına karşı şiddete son’ pankartı açtı. Burada katil zanlılarının fotoğraflarını yakan kadınlar, ’Her gün bir cinayet, faili devlet’, ’Kadınlar artık susmayacaklar’, ’Özge’nin katili AKP’nin adaleti’ ve ’Kadın, yaşam, özgürlük’ sloganları atan yaklaşık 500 kadın buradan yürümeye başladı. Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’na oturma eylemi yapan kadınlar, araç trafiğini bir süre durdururken, sürücülerde korna çalarak eyleme destek verdi. Kadınlar daha sonra Özgecan Aslan’ın babasının evine giderek taziye dileklerinde bulundu.

Tarsus İlçesi’ndeki Yarenlik Alanı’nda da bir araya gelen kadınlar, ’Özgecan’ın katillerinden hesap sorulsun’ pankartı açıp, ’Kadın şiddetine son’, ’Uyuyor musun kadın katliamı var’, ’Hepimiz Özgecan’ız’ ve ’Kadın yaşam özgürlük’ sloganı attı. Eğitim-Sen Tarsus Şube Başkanı Yasemin Yücel, cinayet olayını nefretle kınadıklarını belirterek, tüm kadın cinayetlerinin sorumlusunun hükümet olduğunu öne sürdü.

Haberin Devamı

DHA

Haberin Devamı