Sağlık Doğal mucize: Yabani iğde

Doğal mucize: Yabani iğde

Paylaş
Doğal mucize: Yabani iğde

Vitamin ve minerallerden zengin olması, zeytinyağı ve balık yağından sonra önemli doymamış yağ asitleri olan Omega 7 yağ asitlerinden içermesi yabani iğdeyi mucize bir meyve yapmaya yetiyor. İşte iğdenin faydaları...

Yabani iğdeyi mucizevi besin yapan en önemli özelliği yapısında bulunan yüksek miktardaki Omega 7 yağ asitidir. Hemen hemen hepimiz Omega 3 yağlarının faydalı yağlardan olduğunu biliyoruz artık. Ancak çok azımız Omega 7 denen bir yağ grubu olduğunu, üstelik bu yağın pek çok hastalıkta olumlu sonuç verdiğinden haberdar.

Haberin Devamı

Gayrettepe Florence Nightingale Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Sevgi Neylan Bakım, yabani iğdenin mucizevi gücüne dikkat çekiyor:

1-Diyabet dostu: Omega 7, tip 2 diyabete yakalanma riskini azaltıyor.

2-Kalp krizini önler:
Damarlardaki kolesterol plağı birikimini önlüyor. Böylece kalp krizi ve inme riski azalıyor.

3-Yeni bir umut: Yüksek Omega 7 yağı, metabolik sendrom hastalarında da oldukça faydalı.

4- İyi kolesterolü destekliyor: Omega 7 desteğinin iyi kolesterol HDL'yi artırdığı (8-12 hafta kullanım sonrası) görülüyor. Damar daralması yapan plakları yüzde 47 azalttığı da tespit edilmiş.

5-Kilo kontrolünde en güzel destek: Elma şekilli dediğimiz karın ve üst bölge şişmanlığının, kalp hastalıkları ve insülin direnciyle ilişkili olduğunu biliyoruz. Bu durumda Omega 7 kullanımı, vücudun o bölgeye yağ depolamasını önlüyor.

Haberin Devamı



6-Karaciğer dostu: Karaciğer yağlanmasını azaltır.

7-Doğal güzellik iksiri: Yabani iğde de yer alan Omega 7 aynı zamanda dokuları bir arada tutan kollajen üretimini artırır, hücre zarını fiziksel ve duygusal stresten korur, saç ve ciltte kuruluğu önler.

8-C vitamin zengini: Vücudumuzu enfeksiyonlardan ve bakteri toksinlerinden koruyan, birçok besin ögesinin vücutta kullanılmasına yardımcı olan C vitamininden oldukça zengin olan yabani iğde aynı zamanda önemli bir antioksidan olan E vitamini de içeriyor.

9- Vitamin deposu: K vitamini, B1 ve B2 vitamininleri yönünden de çok zengin bir besin.

10- Enerji üretiminde yabani iğde: Hücre ve kas yapımında, beyin fonksiyonlarının düzenlenmesinde önemli görevleri olan vücut için gerekli aminoasitleri içeriyor.

11- Kolesterolü azaltır: Yabani iğde de bulunan fitositoreller, koroner kalp hastalıklarında önemli bir risk faktörü olan kolesterolün azaltılmasına yardımcı oluyor.