Ekonomi Doğalgaz motorlu araçlarda!

Doğalgaz motorlu araçlarda!

Paylaş
Doğalgaz motorlu araçlarda!

Çorum'da bir otomobil firması, doğalgaz ile çalışan aracı tanıttı

Ahlatçı Otomotiv Genel Müdürü Yağmur Ahlatçı, firmada düzenlenen tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, "mavi düşün" felsefesiyle başlatılan çalışmada çevreci bir projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Projeyle, kitlesel bir çevre duyarlılığı oluşturma adına önemli bir yeniliği toplumun hizmetine sunduklarını belirten Ahlatçı, şöyle devam etti: "Grubumuz, çevre duyarlılığının bir yansıması olarak doğalgaz yakıtlı motor tasarımını gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

"Doğalgaz yakıtlı araçlarımız net yüzde 75 yakıt tasarrufu sağlamakta"

Ar-Ge ve test çalışmalarının başarıyla sonuçlanmasının ardından bu büyük yeniliği beğenilerinize sunmanın haklı gururu içerisindeyiz. Projede ortak çalışma yürüttüğümüz ÇorumGaz firmasına ait 55 adet Volkswagen Caddy marka araca bu sistemi uyguladık. Projeyle çevreci ve ekonomik doğalgaz yakıt dönüşümünü sağlıyoruz." Güncel fiyatlar üzerinden normal bir dizel aracın uzun yol yakıt tüketiminin 100-110 kilometre hızla 28 kuruş, şehir içi tüketiminin ise 36 kuruş olarak değerlendirildiğini belirten Ahlatçı, "Aynı hız limitlerinde doğalgaz yakıtlı aracın yakıt tüketimi uzun yolda 7,1 kuruş, şehir içinde ise 9,3 kuruş olarak hesaplanmıştır. Yani doğalgaz yakıtlı araçlarımız net yüzde 75 yakıt tasarrufu sağlamakta" dedi. -Hava kalitesinin iyileştirilmesi...- ÇorumGaz Genel Müdürü Kasım Kahraman ise Ahlatçı Otomotiv ve ÇorumGaz işbirliğinde çevreye duyarlı bir proje geliştirdiklerini anlattı.

Haberin Devamı

Havamız değişiyor!

Hava kalitesinin iyileştirilmesinin Çorum’da yaşayan tüm insanların müşterek sorunu olduğuna dikkati çeken Kahraman, hiç kimsenin "Ben hangi yakıtı kullanırsam kullanırım, kimseyi ilgilendirmez" anlayışı içerisinde bulunma hakkına sahip olmadığını savundu. Kahraman, ÇorumGaz’ın egzoz gazlarının azaltılması adına yürüttüğü çalışmada olumlu sonuçlar elde edildiğini anlatarak, şunları kaydetti: "Çorum’da tüketilen yıllık doğalgaz miktarı takribi olarak 140 milyon metreküptür.

Bu miktar da 200 milyon ton kömüre eşdeğerdir. Bu kömürün yakılması sonucu ortaya çıkan kül miktarı da 40 milyon tondur. Bir başka şekilde ifade edecek olursak yılda 20 tonluk 15 bin kamyon şehrimiz trafiğinde dolaşmaktadır. Biz de doğalgazın araçlarda kullanılması için Ahlatçı Otomotiv ile çalışma başlattık. Şirketimize özel doğalgaz yakıtlı Caddy siparişi verilmiş, özel olarak üretilen araç şirketimize teslim edilmiştir. Bu aracın test sürüşü tamamlanmış olup, araç filomuzun tamamının doğalgazlı olması konusunda gerekli çalışmalara başlanmıştır.

Haberin Devamı

AA