Ekonomi Doğan Holding ilk yarıyı hedefine uygun tamamladı

Doğan Holding ilk yarıyı hedefine uygun tamamladı

Paylaş
Doğan Holding ilk yarıyı hedefine uygun tamamladı

Doğan Holding ilk yarıda operasyonal kâr marjlarını iyileştirme hedefini gerçekleştirdi. Holdingin brüt satış kârı yüzde 25, faaliyet kârı yüzde 218 arttı

Altı aylık bilanço

Haberin Devamı

Doğan Holding, bu yılın ilk yarısına ilişkin faaliyet sonuçlarını açıkladı. Açıklamada, Doğan Şirketler Grubu Holding’in (Doğan Holding) 2010 yılında operasyonel kâr marjlarını iyileştirme hedefiyle yola çıktığı hatırlatılarak, ilk yarının bu hedeflere uyumlu olarak tamamlandığı belirtildi.

Yılın ilk yarısında Doğan Holding’in ‘faiz, amortisman ve vergi öncesi kârı’ (FAVÖK) yüzde 35 artarak 305 milyon liraya çıktı. Ayrıca ilk altı ayda Doğan Holding’in brüt satış kârı yüzde 25, faaliyet kârı yüzde 218 yükseliş gösterdi.

Satış geliri arttı

Açıklamaya göre; Doğan Holding’in konsolide satış gelirleri bir önceki yıla göre yüzde 17 artarak 5.51 milyar lira oldu.

Doğan Holding’in açıklamasında şöyle denildi: “İlk altı aylık performans, 2009’dan beri yakından takip edilen verimlilik projeleri ve maliyetlerin kontrol altında tutulmasının olumlu bir yansımasıdır. 2010’un ikinci yarısında, sürdürülmekte olan yeniden yapılanma ve organizasyonel etkinlik çalışmalarının grup performansına daha da olumlu olarak yansıması beklenmektedir.”

Haberin Devamı