Ekonomi Doğan Holding'ten açıklama

Doğan Holding'ten açıklama

Paylaş
Doğan Holding'ten açıklama

Doğan Holding, bazı yayın organlarında yer alan haberlere ilişkin bir açıklama yaptı

Doğan Holding açıklaması şöyle:

Haberin Devamı

"6. Vergi Mahkemesi’nin Doğan Grubu aleyhine açılan bazı davalar ile ilgili olarak vermiş olduğu kararın ertesinde, bazı yayın organlarının, alınan karara şaibe bulaştırma ve halen devam eden mahkeme sürecini Doğan Grubu aleyhine etkileme çabası içine girdikleri görülmüştür.

Gerek hakimleri, gerekse mahkeme personelini, aslı olmayan iddialarla şaibe altında bırakmaya yönelik bu çabalar, 6. Vergi Mahkemesi’nin, Grubumuz tarafından açılan davaların 772 milyon TL’lik kısmını lehimize sonuçlandırmış olmasından kaynaklanmaktadır.

Vergi cezaları ile ilgili sürecin başından beri, yargıyı etkileme tertip ve gayreti içinde olan çevrelerin, bir kez daha sahneye çıkmış olması, hukuk devleti değerleri, temel ahlaki değerler ve basın ahlakı anlayışı bakımından endişe vericidir.

Haberin Devamı

Doğan Grubu bugüne kadar yalnızca, 1) Grubumuza kesilen cezaların mevzuata uymadığını, 2) Adalete tam bir güven içinde olduğunu, 3) Kararları etkilemeye ve şaibe altında bırakmaya dönük yayınların hukuk ve ahlak anlayışla bağdaşmadığını savunmuştur. Bugünden sonra da bu görüşleri savunmaya devam edecektir.

Yargıyı etkileme amaçlı asılsız haberler ile ilgili Grubumuz hukuk yoluna da başvuracaktır."