Gündem Doğan: TSK'da 'Balyoz Planı' var ama...

Doğan: TSK'da 'Balyoz Planı' var ama...

Paylaş
Doğan: TSK'da 'Balyoz Planı' var ama...

"BALYOZ Planı" davasının tutuklu sanıklarından eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, Balyoz Planı'nın sadece Özel Kuvvetler'de olduğunu ve bunun darbe planıyla alakası olmadığını belirtti

Doğan, "Özel Kuvvetlerin kozmik odasına bu sebeple girilmiştir. Orada Balyoz planı bulmak için saatler süren aramalar yapılmıştır" diye konuştu.

"Balyoz Planı" davasının 18’inci duruşmasında emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın avukatı Celal Ülgen savunmasını yaptı. Avukatlara verilmeyen, davaya konu 19 CD’nin bir gazetede fotoğraflarının yayımlanmasını eleştiren avukat Ülgen, "Bir takım medyaya bize verilmeyen CD’ler veriliyor. Bu CD’ler üzerinde inceleme bile yaptırıyorlar. İddia makamının işini yapıyor" dedi.

2010’un ekim ayından beri 19 CD’nin sadece fotoğraflarının verilmesi için talepte bulunduğunu bildiren Ülgen, "Bu CD’lerin imajlarını da değil orjinallerini istiyoruz. Çünkü bu CD’ler sanıkların özel alanındaki aramalarda değil yüzer gezer bir alanda bulunmuştur. Orjinallerini kontrol etmek savunmanın en doğal hakkıdır. Bağımsız bir mahkeme bu CD’leri savunmaya verir" diye konuştu.

Savcıların polisten, hakimlerin de savcıdan kopyala yapıştır yaptığını öne süren avukat Ülgen, "Elimde bir dinleme kararı var. Polis bu dinleme kararını talep ederken ’İnleme’ şeklinde yazmış. Peki mahkeme kararına bakalım. Sayın hakimler herhalde bunu hiç okumamış. Çünkü mahkeme kararında da ’İnleme’ yazıyor" ifadesini kullandı.

BU OLAYIN BAŞINDA KİMİN OLDUĞUNU BİLİYORUM

Avukat Celal Ülgen’in savunmasını tamamlamasının ardından emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın çapraz sorgusuna geçildi. Doğan, çapraz sorgusunda Balyoz Darbe Planı belgelerini kimin hazırladığını bildiğini, kanıtları olgunlaştığında adını söyleyeceğini öne sürdü.

Avukat Ahmet Koç’un, "11 No’lu CD’de elde edildiği iddia edilen ’General Etüd’ isimli bir belge var. Bu belgeyi hiç gördünüz mü?" sorusu üzerine Doğan, bu vesileyle gördüğünü söyledi.

Polislerin böyle liste tuttuğunu belirten Doğan, "Ayrıca şunu belirtmek istiyorum. Bu olayın başında kimin olduğunu biliyorum. Sahte Balyoz belgelerini kimin hazırladığını biliyorum. Şuan tam kanıtları yok ama tam kanıtlayınca adını söyleyeceğim" dedi.

ARTI EKSİ KOYMA İŞİ TAMAMEN POLİSİN İŞİDİR

Avukat Koç, Doğan’a "Sanıklarda TSK ile ilişiği kesilecek kişiler listesi var. Kişilerin ilişiğinin kesilmesinde birlik komutanının yetkisi var mıdır?" diye sorusuna ise Doğan, bir personelin TSK’yla ilişiğinin kesilmesi için 16 kademeden geçmesi gerektiğini ve yaklaşık 46 imza atılması gerektiğini söyledi.

TSK’da personele ilişkin listenin disiplin açısından tutulduğunu bildiren Doğan, "Ayrıca bu listede isimlerin yanına artı ve eksi işaretleri konmuştur." dedi. TSK’da personele puan verildiğini aktaran Doğan, "Artı ve eksi koyma tamamen polisin işidir" dedi.

Avukat Kazım Yiğit Akalın, çapraz sorguda Doğan’a iddia edilen Oraj Hava Harekat Planı’ndan haberdar olup olmadığını sordu. Doğan, seminerde hava harekatıyla ilgili tartışma olmadığını, Oraj olarak adlandırılan bir planın olmadığını söyledi. Daha sonra mahkeme başkanına dönen Doğan, "TSK’da Balyoz Planı vardır. Sayın Başkan, siz Balyoz Planı olduğunu biliyor muydunuz?" diye sordu.

Balyoz Planı’nın sadece Özel Kuvvetler’de olduğunu ve bunun darbe planıyla alakası olmadığını söyleyen Doğan, "Özel Kuvvetlerin kozmik odasına bu sebeple girilmiştir. Orada Balyoz planı bulmak için saatler süren aramalar yapılmıştır" diye konuştu.

DARBE YAPILACAKSA ANKARA’DA YAPILIR

Davanın tutuklu sanıkları emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına ve emekli Oramiral Özden Örnek ile görüşmelerinin resmi görüşmeler olduğunu belirten Doğan, "Darbe yapılacaksa Ankara’dan yapılır. Genelkurmay başkanı ve kuvvet komutanlarıyla görüşülür. Darbelerin Türk ordusu ve ulusuna yaptığı tahribatı gören bir kişi olarak darbe yapmak hiçbir zaman aklımın ucundan dahi geçmedi. 60 darbesine iştirak ettim. Nasıl emir verilir gördüm. Diğer darbelerin içinde yoktum" dedi.

Verilen aranın ardından mahkeme duruşmayı yarın saat 09.00’a erteledi.

Cem TURSUN/İSTANBUL, (DHA)

3