Türkiye (Son Dakika) Doğan Yurdakul'un ölüm sebebine ilişkin flaş açıklama!

Doğan Yurdakul'un ölüm sebebine ilişkin flaş açıklama!

Paylaş
Doğan Yurdakul'un ölüm sebebine ilişkin flaş açıklama!

Muğla'nın Datça ilçesindeki evinde dün ölü olarak bulunan 71 yaşındaki gazeteci-yazar Doğan Yurdakul’un, hasta kedisine ilaç vermek için eve gittiği, burada da düşüp başını tabureye çarptığı belirlendi. Kalp ve yüksek tansiyon rahatsızlığı bulunan Yurdakul'un düşme sebebinin ne olduğu bilinmiyor

Gazeteci Doğan Yurdakul, Datça’nın Mesudiye Mahallesi Damarası Mevkii’nde bayram tatilini geçirdiği evinde dün yaşamını yitirmişti.

Dün saat 09.00’da eve temizliğe gelen Fatma Şahin tarafından bulunan Yurdakul’un cesedi, Datça Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde, Muğla Yerkeşik Adli Tıp Kurumu’na otopsi için gönderildi.


DÜŞEREK BAŞINI TABUREYE ÇARPMIŞ


Jandarma tarafından olay yerinde yapılan araştırmaya göre, kalp ve yüksek tansiyon rahatsızlığı olduğu öğrenilen Yurdakul’un, yalnız bulunduğu bir sırada evin mutfak kısmında belirlenemeyen bir nedenle düşerek başını yerde duran küçük bir tabureye çarptığı ve çarpmanın etkisiyle başından yoğun miktarda kan geldiği tespit edildi.


HASTA KEDİSİNE İLAÇ VERME GİTMİŞ

Doğan Yurdakul’un olaydan önce 15.00 -19.00 saatleri arasında dostlarıyla birlikte olduğu öğrenildi. Damararası Mevkii’ndeki evine 4-5 kilometre mesafede Ovabükü’nde Kamil Erdem’in evinde bir arkadaş grubu ile uzun süre sohbet eden Yurdakul’un, anılarından ve çevirisini yapacağı yeni bir kitaptan söz ettiği öğrenildi. Saat 19.00’da ise, evindeki hasta kediye ilaç vereceğini söyleyerek arkadaşlarından izin isteyip yanlarından ayrıldığı belirtildi.



Evden ayrılmadan önce bir arkadaşına ölçtürdüğü tansiyonu, 12/7.5 çıkınca keyiflenen Yurdakul'un, otomobiliyle evine döndüğü belirtildi.

Doğan Yurdakul’un kesin ölüm nedeninin otopsi sonrası belirleneceği bildirildi. Yurdakul’un cenaze töreni, çarşamba günü Ankara’da düzenlenecek.

Haberin Devamı