Gündem Doğramacı son yolculuğuna uğurlandı

Doğramacı son yolculuğuna uğurlandı

Paylaş
Doğramacı son yolculuğuna uğurlandı

YÖK'ün kurucu başkanı ve Bilkent Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Doğramacı'nın son yolculuğuna uğurlandı

İhsan Doğramacı için ilk tören YÖK'te yapıldı. Düzenlenen anma törenine, Doğramacı’nın çocukları Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Doğramacı, Osman Doğramacı ve kızı Şermin Savaşçı ile Mili Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Milli Eğitim Başkanı Nimet Çubukçu, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, YÖK üyeleri, rektörler ve akademisyenler katıldı.

Haberin Devamı

YÖK’teki anma töreninin ardından Doğramacı’nın naaşı Kocatepe Camii’ne getirildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İhsan Doğramacı'nın oğlu Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Doğramacı'ya sarılarak taziyelerde bulundu.

Devlet törenine Başbakan ve Cumhurbaşkanı'nın yanı sıra, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, YÖK üyeleri, rektörler, sivil toplum kuruluşları, akademisyenler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, kuvvet komutanları, CHP lideri Deniz Baykal, MHP lideri Devlet Bahçeli, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel gibi çok sayıda siyasetçi, bilim ve sanat dünyasından birçok isim ve Ürdün Prensi El Hassan da katıldı.

Kocatepe Camii’nde öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı. Doğramacı’nın naaşı Bilkent Dağramacızade Ali Paşa Camisi'nin bahçesinde hazırlanan anıt mezara defnedildi.

Haberin Devamı

DEVLET TÖRENİNDEN NOTLAR

- Devlet törenine Ürdün Prensi El Hassan da katıldı.

- Kocatepe Camii'nin bahçesinde Doğramacı için binlerce çelenk gönderildi.

- Devlet törenine katılım oldukça yüksekti. Doğramacı'yı sevenler Kocatepe Camii'nin bahçesini hınca hınç doldurdu.

- Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan, İhsan Doğramacı'nın oğlu Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Doğramacı'ya sarılarak taziyelerde bulundu.

- Kabine üyeleri törene neredeyse tam kadro katıldı.

- Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Org. Başbuğ tören sırasında kısa bir sohbette bulundu.

(Hürriyet)