Cem Kerpiççiler Doğru durakta binmezsen yetişemezsin hayata!
HABERİ PAYLAŞ

Doğru durakta binmezsen yetişemezsin hayata!

Haberin Devamı

Galatasaray galibiyeti ile önemli bir fırsat yakalayan Fenerbahçe'nin rakibi Antalyaspor kadar 'rehavete kapılma ihtimali' idi Antalyaspor oyunun başında dengeli bir başlangıç yapma peşinde iken sağ taraftan Gökhan'ın ortasında Webo tek vuruşla hem Fenerbahçe'nin hem de Antalya'nın oyun planlarını gözden geçirmelerine neden oluyordu. Golün ardından da Fenerbahçe sağ kanadı kullanıyor ve az kalsın Gökhan Gönül'ün yaptığı ortayla ilk golün kopyasını atıyordu.

Orta sahada direnemezsen!
Antalyaspor golün ardından Samet Aybaba'nın maç öncesinde anlattığı Fenerbahçe beklerinin hücuma çıktıklarında arkalarına atacakları toplarla gol bulma planını uygulayacak mıydı? Hızlı ve tekniği yüksek ayakları ile pozisyon bulmaya çalışan Antalyaspor orta sahada tatlı sert bir kimliği öne çıkarıp maçın başında teslim bayrağını çekmemeye çabalıyordu. Antalyaspor'un açık oyun tercihi Fenerbahçe'nin işine geliyor ve gol pozisyonuna girmekte zorlanmamasına neden oldu. Gökhan Gönül'ün sağ kanattaki özlenen performansı maçın ilk 30 dakikasının yazılacak en önemli tarafıydı.

Çok ararsınız bunları derken!
Orta sahada sert oyunu çok kısa süre devam ettirebilen Antalyaspor 'düşünce' Fenerbahçe ardı ardına pozisyonlara girmeye başladı. Antalyaspor hızlı çıkmayı başarabildiği ve Fenerbahçeli oyucuların neredeyse sahanın her yerinde uyguladığı baskıdan kurtulduğu anlarda nadiren etkili oldu. "En az üç müsait gol pozisyonunu beceriksizce harcayan Fenerbahçeli oyuncular ikinci yarıda bu fırsatları arayacağını düşünmezler mi acaba?" derken 45. dakikada Diarra ceza sahasındaki karambolde topu filelere gönderiyordu.

Aybaba'nın planı için uygun kıvam
İkinci yarıya mutlak galibiyet parolası ile çıkan Fenerbahçe hem sağ kanattan hem de soldan yüklenirken Antalyaspor bir fırsat içi pusuda bekliyordu. 60. dakikaya kadar istediği gole ulaşamayan Fenerbahçe'de Ersun Yanal çabalayan ama sonuca etki edemeyen Alper Potuk'u kenara alıp Emenike kozunu sahaya sürüyordu. İki takımda yorulup orta sahalar çok daha rahat geçilir olunca maç iki takım arasında gidip gelmeye başladı.

Bu sefer de Sow kurtardı

Samet Aybaba'nın beklerin arkasına top atma planı için müthiş bir kıvama gelmişti maç aslında. Webo'nun yerine Selçuk Şahin hamlesi de orta sahayı toparlama adınaydı. Gidip gelen maçı Antalya'da Fenerbahçe'ye getiren Emenike'nin müthiş bir çabayla getirdiği topu kaleden içeri yuvarlayan Sow oldu. Fakat akıllarda kalan bir soru daha vardı elbette: "Hayat ne zamana kadar böyle cömert davranacak Fenerbahçe'ye. Doğru zamanda önüne gele fırsatları iyi kullanmazsan, doğru durakta olmayıp kaçırırsan trenleri ne kadar hızlı olursan ol yetişemezsin hayatın hızına."

Sıradaki haber yükleniyor...
holder