Prof. Dr. Derin Kösebay Doğru ilac ve düzenli kullanım sart
HABERİ PAYLAŞ

Doğru ilac ve düzenli kullanım sart

Dünya üzerindeki pek çok kadın vajinal akıntı şikayetiyle kadın doğum uzmanlarına başvuruyor. Bu durum öyle çok abartılacak bir şey değil, tedavisi var. Ama doğru ilacı bulmak ve gerektiği kadar tedaviyi uygulamak önem taşıyor

[[HAFTAYA]]

Yumurtalarımı dondursam...

24 yaşındayım, 21 yaşımda prematüre menopoz tanısı konuldu, 3 yıldır ilaçla adet görüyorum. Zamanında verilen ilaçları umursamadım. Ama şimdi evlilik ve çocuk konuları konuşuldukça kendimi kötü hissediyorum. Yumurta dondurma işlemini okudum. 3 doktor onaylarsa ve zorunluluk varsa artık Türkiye’de yasal olduğunu söylediler. Sanırım benim durumumda geçerli olacaktır. Bana yumurtalık rezervimin yeterli olmadığı söylenmişti. Benim bu durumda ne yapmam gerekir?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okuyucumuz, erken menopoz sonuçta yumurtalıklarda yeterli hormon yapımının olmadığının bir göstergesi. Yumurtalık rezervinin çok azalmış olması hemen hemen aynı anlama geliyor. Eğer gebe kalmanız için yeterli yumurta yoksa o zaman yapılacak pek bir şey kalmıyor. Ülkemizde yasak olmakla beraber bazı Avrupa ülkelerinde genç bir hanımda alınan yumurtayla eşinizin spermi ile karşılaştırılarak tüp bebek yönteminde olduğu gibi gebelik elde edilebilir. Bir tüp bebek merkezine başvurmanız gerekiyor, sevgiler...

Adetim düzensiz, şişkinliğim var

35 yaşında, 10 yıllık evli bir kadınım. 3 yıldır ayda 2 kere adet görüyorum ve 10 gün sürüyor. Rahmim düşecek gibi ve sürekli bir şişkinlik oluyor.. Doktorlar bir sorun olmadığını söylüyor.

CEVAP

Sevgili okuyucumuz, adet düzensizliği çok sık gördüğümüz bir rahatsızlık. Bunun rahimle ilgili, hormonlarla ilgili nedenleri olabilir. Her kadın doğum uzmanı arkadaşım bu şikayetleri pek çok kere tedavi etmiştir. Sizin durumunuza belki şanssızlık denebilir belki de çok nadir görülen bir durum olabilir. İmkanları daha geniş olan bir hastaneye başvurmanızın en uygun yol olduğunu düşünüyorum.

Sürekli akıntım oluyor

26 yaşındayım. Süreklı akıntı oluyor. Ayrıca adetim düzensiz. Bir hafta aralıkla adet oluyorum. İlaç kullanınca iyi ama kullanmayınca kötü. Artık doktora gitmekten korkuyorum. Bir ara yumurtalıkta kist vardı ama doktor “Geçti” demişti. Ne yapmam gerekiyor?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okuyucumuz, sizde adet düzensizliği ve vajinal akıntı şikayeti var. Bu şikayeti olan milyonlarca kadın tedavi oluyor ve problemleri halledilebiliyor. Sizde de çok özel bir durum olduğunu sanmıyorum. Ya uygun ilaçlarla tedavi olmuyorsunuz veya verilen tedaviyi yeterince uygulamıyorsunuz. Bu konuyu tekrar düşünüp uygun bir yol bulmanızı öneririm.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder