Bilim - Teknoloji Doğru mu, değil mi?
Paylaş
Doğru mu, değil mi?

Android hakkında ortada dolaşan bu bilgi doğru mu, yoksa bir şehir efsanesi mi?

Android'in ilk sürümlerinde birden fazla uygulamayı aynı anda açık tuttuğunuzda belleğiniz dolabiliyor ve cihazınız "kasılmaya" başlayabiliyordu. Ancak en yeni Android sürümlerinde geliştirilen çoklu görev desteği, "task killer" adı verilen uygulama kapatma araçlarına olan ihtiyacı ortadan kaldırdı.

Haberin Devamı

Android 4.0'dan itibaren eklenen bir özellik sayesinde son açtığımız uygulamaların bir listesini görebiliyor, onları parmağımızla dışarıya doğru sürükleyerek listeden kaldırabiliyor ve "kapatabiliyoruz". Bu hareketin gerçekten uygulamaları kapattığını düşünüyoruz, çünkü sözkonusu uygulamayı tekrar açtığımızda her şey o uygulamayı baştan açıyormuşuz gibi görünüyor.

Peki bu hareket gerçekte ne yapıyor? Cevabı Google'da çalışan Android geliştiricisi Dianne Hackborn, Google+ hesabında veriyor. Hackborn, bir uygulamayı son görevler listesinden kaldırmanın, işlemle ilgili arka plan işlemlerini sonlandırdığını söylüyor. Ancak işlemle ilgili hizmetler bu şekilde kapatılmıyor. Bu sayede örneğin e-posta uygulamasını kapattığınızda yeni e-postalarınızla ilgili uyarı almaya devam ediyorsunuz.

Haberin Devamı

Peki pilinizi, veri kotanızı veya işlemcinizi tükettiğini düşündüğünüz bir uygulamayı tamamen "öldürmenin" yolu hangisi? Hackborn, bunun için görev listesinde uygulamanın üzerine uzun dokunmamız, ardından uygulama bilgilerine gitmemiz ve Zorla Durdur düğmesine dokunmanız gerektiğini söylüyor. Bu durumda uygulamayla ilgili tüm işlemler, tüm hizmetler durduruluyor, tüm uyarılar, tüm alarmlar kaldırılıyor. Bu uygulamanın çalışmasına siz onu tekrar açıncaya kadar izin verilmiyor.

Resimlerle: En iyi 10 Android Jelly Bean'li cep!

Kaynak: CHIP Online