Ekonomi Doğrudan alamadığımız için dolaylı vergi ağır

Doğrudan alamadığımız için dolaylı vergi ağır

Paylaş
Doğrudan alamadığımız için dolaylı vergi ağır

Türkiye'de vergi yükünün ağır olmadığını belirten Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, doğrudan vergi toplayamadıkları için bunun alkol-tütün, akaryakıt, iletişim gibi dolaylı vergilere yansıdığını söyledi

PERFORMANS DÜŞÜK

Haberin Devamı

Türkiye’de vergi yükünün iddia edildiği gibi ağır olmadığını belirten Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, doğrudan vergilerdeki performans düşüklüğünün alkol-tütün, akaryakıt, iletişim ve otomotiv gibi sektörlerde dolaylı vergilere yansıdığını söyledi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nde konuşan Şimşek, “Gönül ister ki vergiler düşük olsun. Sorun doğrudan vergilerdeki düşük performanstan kaynaklanıyor” dedi.

TABAN GENİŞLETİLMELİ

Gelir İdaresi’nin yılbaşından beri 50 bin mükellefe ‘Şurada bir kiralık eviniz var, bunun ortalama değeri de şu. Ancak bildirimde bulunmamışsınız’ şeklinde mektup gönderdiğini anlatan Mehmet Şimşek, vergi yükünü hafifletmenin yolunun vergi tabanını genişletmek olduğunu söyledi.

Şimşek, “Bu konuda başarılı olursak bazı sektörlerdeki, bazı ürünlerdeki yüksek dolaylı vergiler kısmen de olsa azalır” dedi.

Haberin Devamı

KDV’LERDEKİ GECİKMELER BİZİ ZORLUYOR

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi de ihracatçıların sorunlarının genel çerçevede Katma Değer Vergisi (KDV) iadelerinde yaşanan gecikmelerde yoğunlaştığını belirterek KDV iadelerinde hızlanılması gerektiğini söyledi.

TİM Genişletilmiş Başkanlar Kurulu’nda konuşan Büyükekşi, ihracat temposunun olumlu gözüktüğünü belirterek “Çin’e yaptığımız ihracat dahi artış gösteriyor” dedi.