Tamer Heper Doğrusunu bilen yok mu?
HABERİ PAYLAŞ

Doğrusunu bilen yok mu?

Bir kooperatiften banka kredisi ile daire aldım, ancak kooperatifin borcu varmış. Bu durumda beni de kooperatife ortak yaptıklarını söyleyerek kooperatifin borcunu ödemek için benim de hisseme düşen parayı ödemem gerektiğini söylüyorlar. Bu durumda ben de borçlu muyum? S.Y.

Şu kooperatif derdi anlıyorum ki bitmeyecek. Neredeyse “artık şu kooperatiflerden alışverişi kesin” diyecek hale geldim. Oysa kooperatif dediğiniz kuruluşun asıl amacı ortaklarına imkan sağlamak, ortaklarının haklarını korumak, onlara ucuz daire işyeri vs. sağlamaktır. Ancak görüyorum ki kooperatife elini kaptıran kolunu kurtaramıyor. Tabii bu arada düzgün çalışan kooperatifler de bu kötü imajdan zarar görüyor. Beyler, bir insan bir kooperatiften veya bir kooperatif ortağından, tapuda tescil edilmek sureti ile daire aldığında o kooperatife otomatikman ortak olmaz.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Ortak olması için ya kendisinin kooperatiften talepte bulunması lazım veya kooperatif ortağından, ortaklığın devri sureti ile daire satın alması lazım. Oysa okuyucum tapuda kat irtifak tapusu alarak daire satın almış. Bu halde kooperatifin ortağı olmaz, olma mecburiyeti de yoktur. Kooperatif kendi işini kendi içinde, kendi ortakları ile halleder. Okuyucumun durumundaki kişiler ise sadece binanın veya sitenin ortak giderlerine katılır. Bu kişilerin kooperatif borcu ile ne ilgisi var?

Ancak bu gibi kişilere baskı yaparak veya kendileri aldatılarak ellerinden para alınmaktadır ki bir yerde bu iş suç işlemeye kadar gidebilir. Bu açıklamadan sonra söyleyeyim ki okuyucumun kooperatif borcu ile bir ilişkisi yok. Kendisinin talebi bulunmadığı sürece de kooperatif ortağı değil. Varsın iş kanuni yollara dökülsün, bu parayı kendisinden alamazlar. Ancak hataen öderse de bir daha geri alamaz, zira görülüyor ki kooperatifin cebinde zaten para yok, neyini alacak?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder