Yaşam Doğu donuyor, güney yanıyor

Doğu donuyor, güney yanıyor

Paylaş
Doğu donuyor, güney yanıyor

Antalya'da kasım ayının ortasında yazdan kalma günler yaşanırken Ardahan ve Kars'ta hava sıcaklığı eksilere kadar düştü. Hatta kent merkezindeki bazı ev, iş yeri ve araçların camları buz bile tuttu

Sonbaharın bitmesine kısa bir süre kalmasına rağmen, Antalya sahilleri yazı aratmıyor. Alman ve Rus tatilcilerin en fazla tercih ettiği Alanya’da plajlar doldu taştı.

Haberin Devamı

Hava sıcaklığının 26, deniz suyu sıcaklığının 24 derece ölçüldüğü ilçede, yerli ve yabancı tatilciler, Kleopatra ve Damlataş plajlarında sıcak havanın keyfini çıkardı. Sıcak kumlara uzanan turistler, bir taraftan güneşlenip kitap okurken diğer taraftan da denize girdi, spor yaptı.

KEMER’DE SAHİLLER DOLDU

Antalya’nın batı ilçesi Kemer’de de benzer görüntüler yaşandı. Türkiye’nin birçok bölgesinde soğuk ve yağışlı hava etkili olurken, hava sıcaklığının 30, deniz suyu sıcaklığının 23 derece ölçüldüğü Kemer’de çoğunluğu İskandinav ülkelerinden gelen tatilciler, anın keyfini yaşadı.

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer8173","8173","201211","8173-2.jpg");

Almanya, Hollanda ve Norveç’ten gelen orta yaştaki turistler, deniz ve güneşi keyfi yaptı. Bazı turistler denize girip yüzerken, bazı turistler ise şezlongda güneşlenmeyi tercih etti. Kitap okuyup müzik dinleyen tatilciler, sonbahar güneşinde vakit geçirdi.

Haberin Devamı

Geçen hafta Antalya'nın Akseki ilçes'ne bağlı Göktepe Yaylası Beyçukuru Mevkii'nde kar yağışı ve tipi nedeniyle 4 kişi mahsur kalmıştı.

DOĞU DONUYOR

Antalya'daki güneşli tablonun aksine Doğu Anadolu Bölgesi’nde gece en düşük hava sıcaklığı görüldü.

Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, Balkanlardan gelen yüksek basınç sisteminin etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi’nde en düşük hava sıcaklığı Ardahan’da eksi 8, Kars’ta eksi 5, Ağrı’da eksi 3, Erzurum’da eksi 5, Iğdır’da 2 ve Erzincan’da 9 derece olarak ölçüldü.

Günün beklenen en yüksek hava sıcaklıklarının da Ardahan’da 10, Kars ve Ağrı’da 11, Erzurum’da 12, Iğdır ve Erzincan’da 15 derece olması tahmin ediliyor.

Soğuk hava nedeniyle Ardahan ve Kars’ta kent merkezindeki bazı ev, iş yeri ve araçların camlarının buz tuttuğu görüldü. Meteoroloji yetkilileri, hafta sonuna kadar bölgede yağış olmadığını bildirdi.

DHA-AA

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer8173","8173","201211","8173-2.jpg");