Spor Doğu ve Güneydoğu İlleri Karate Turnuvası'na doğru

Doğu ve Güneydoğu İlleri Karate Turnuvası'na doğru

Paylaş
Doğu ve Güneydoğu İlleri Karate Turnuvası'na doğru

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, 22-23 Ağustos'ta Batman'da gerçekleştirilecek Doğu ve Güneydoğu İlleri Karate Turnuvası'na ilişkin, "Yapacağımız turnuvayla sporcuların tecrübelerini biraz daha arttırmak istiyoruz" dedi.

Erzurum, Erzincan, Malatya, Van, Elazığ, Muş, Bingöl, Iğdır, Kars, Hakkari, Bitlis, Ardahan, Tunceli, Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman, Adıyaman, Siirt, Mardin, Kilis, Şırnak ve Ağrı’nın davet edildiği turnuvaya yaklaşık 350 sporcunun katılması bekleniyor.

Delihasan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turnuvanın bölgede karate yapılmayan illerle ilgili 2 yıl önce başlattıkları projenin devamı olduğunu söyledi.

Geçen yıl yaptıkları turnuvaya yeşil kuşak ve altı sporcuların katıldığını belirten Delihasan, bu yıl müsabakalara katılacak sporcular arasında kahverengi ve siyah kuşaklı olanların da bulunduğunu kaydetti.

Delihasan, bölgedeki sporcuları bir araya getirerek kaynaştırmak istediklerini dile getirerek, "Yapacağımız turnuvayla sporcuların tecrübelerini biraz daha arttırmak istiyoruz. Organizasyonla ilgili olumlu tepkiler aldık. Geçen yıl
Mardin’de yapmıştık, bu yıl da Batman’dayız. Diğer iller de ’bizde de yapın’ diye yoğun çağrıda bulunmuştu. Gelecek yıl başka ilde yapacağız" şeklinde konuştu.

AA

Haberin Devamı