Ekonomi Doğu ve Güneydoğu'ya özgü teşvik verilmeli

Doğu ve Güneydoğu'ya özgü teşvik verilmeli

Paylaş
Doğu ve Güneydoğu'ya özgü teşvik verilmeli

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile bir araya gelen TESK Başkanı Bendevi Palandöken, terörün bitirilmesi için Doğu ve Güneydoğu'ya özgü teşvik sistemi istedi

Kamu yatırımı artmalı

Haberin Devamı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le bir araya geldi. Palandöken, Gül’e terör konusunda görüşlerini aktarırken, bölgeye özgü, özel teşvik sistemi geliştirilmesi ve kamu yatırımlarının artırılması gerektiğini kaydetti. B

endevi Palandöken, esnaf ve sanatkarın tarım toplumunu temsil ettiğini belirterek, “Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da uygulanacak politikalarda esnaf ve sanatkar mutlaka göz önünde bulundurulmalı” dedi.

Askeri tedbir yetmez

Bendevi Palandöken sözlerini şöyle sürdürdü: “Şu bir gerçektir ki terör sadece askeri tedbirlerle çözülememekte, askeri müdahaleler, ekonomik ve sosyal tedbirlerle tamamlanmadığı sürece tam anlamıyla başarıya ulaşamamaktadır. Son zamanlarda terörist örgütün terör olaylarını tırmandırarak yerleşim yerlerine yaymak istediği, genel tedirginlik ve korku ortamı yaratmayı amaçladığı dikkate alınarak, alınacak her türlü önlemin tüm toplumu kapsayacak çerçevede planlanması gerekiyor.”

Haberin Devamı

Esnaf gelecek korkusu içinde

Terör sorununun çözülmesini tüm halk gibi esnaf ve sanatkarların da ümitle beklediğini ifade eden Bendevi Palandöken, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu’nun Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde bulunan 491 meslek odası, 23 esnaf ve sanatkarlar odaları birliğinin görüşünü almak üzere çalışma yürüttüğünü dile getirdi. Bendevi Palandöken, “Bölgedeki karışıklık ve piyasadaki durgunluk nedeniyle esnaf ve sanatkarlar geçimlerine yönelik büyük bir sıkıntı ve gelecek korkusu içinde” dedi.