Sağlık Doğum depresyonu babaları da vuruyor

Doğum depresyonu babaları da vuruyor

Paylaş
Doğum depresyonu babaları da vuruyor

Doğum öncesi ve sonrasında sadece annelerin değil babaların da depresyona girdiği belirtildi

ABD’nin Norfolk kentindeki Eastern Virginia Tıp Fakültesi’nde yapılan araştırma, yeni kuşak babaların doğum depresyonuna girdiğini gösterdi.

Bilim adamları, baba adayı ve yeni babanın depresyon durumuyla ilgili bilgi veren, 28 bin kadın ve erkeğin katıldığı 43 uluslararası araştırmanın sonuçlarını inceledi.

Doğum öncesi ve doğum sonrası anne adayları ve annelerin yüzde 10-30’unun depresyona girdiği, bunun kadını, çocuğu ve aileyi olumsuz yönde etkilediği biliniyordu ancak bu araştırma, 10 erkekten birinin de doğumla bağlantılı olarak depresyona girdiğini ortaya koydu.

Araştırmada, babalarda depresyonun hamileliğin üçüncü ayında başladığı ve doğumdan bir yıl sonrasına kadar sürebildiği tespit edildi.

"Journal of the American Medical Association" dergisinde yayımlanan araştırmada bilim adamları, anne ve babada belirlenen depresyonun tedavi edilmemesi halinde, çocukta davranışsal ve psikiyatrik sorunların görülme riskinin artabileceği uyarısında bulundu.

Araştırmada ayrıca, Amerikalı babalarda doğum depresyonu görülme sıklığının yüzde 14, diğer ülkelerde yüzde 8 civarında olduğu vurgulandı. Konuya ilişkin makale, Fransız "Le Point" dergisinde de yer alıyor.

Haberin Devamı