Beden Sağlığı Doğum için 9 saatte 5 hastane gezen Cihan Ceylan Çiftçi hayatını kaybetti

Doğum için 9 saatte 5 hastane gezen Cihan Ceylan Çiftçi hayatını kaybetti

Paylaş
Doğum için 9 saatte 5 hastane gezen Cihan Ceylan Çiftçi hayatını kaybetti

İstanbul’da doğum için 9 saatte 5 ayrı hastaneye sevk edilen 32 yaşındaki Cihan Ceylan Çiftçi hayatını kaybetti, bebeği ise kurtuldu. 5 hastaneden de şikayetçi olan acılı baba Ziya Çiftçi, “Bu cinayet” dedi. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü soruşturma başlattı

İstanbul’da yaşayan iki çocuk sahibi Ziya Çiftçi ve eşi Cihan Ceylan Çiftçi, 3’üncü çocuklarını bekliyordu. 9 aylık hamilelik sürecini dolduran Ceylan Çiftçi doğum için geçen perşembe günü 13.30'da eşiyle birlikte rutin kontrollerini yaptırdığı Bahçelievler Devlet Hastanesi’ne geldi. Burada hastanedeki yetkililerden 'Yer yok' yanıtını alan aile, bölgeye en yakın hastane olan Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Saat 14.30’da hastaneye varan çift, yetkililerden yine aynı yanıtı aldı. Bunun üzerine Ziya Çiftçi, doğum sancıları çeken eşini Zeytinburnu Süleymaniye Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne götürdü. Buradaki hastaneye saat 15.30’da gelen çifte hastanede yatak kapasitesi yeterli olmadığı belirtilerek kapılar kapandı. Çok zor durumda kalan Çiftçi ailesi, kendi imkanlarıyla saat 17.30’da bu kez Atakent Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’ne gitti. Ancak Çiftçi çifti, dördüncü hastaneden de 'Yer yok' yanıtı aldı.

5. HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ

Çaresizlikten ne yapacağını şaşıran Ziya Çiftçi, Sağlık Bakanlığı iletişim hattı 184’ü aradı. Sağlık Bakanlığı yetkilileri, Ceylan Çiftçi için özel bir ambulans tahsis etti. Aile, saat 22.30’da ambulansla Gaziosmanpaşa’da özel bir hastaneye götürüldü. Hemen ameliyata alınan Ceylan Çiftçi çocuğunu doğurdu ancak kendisi kurtarılamadı. Erkek bebeğe hayatını kaybeden annesinin ismi Cihan Deniz konuldu.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Devlet hastanesindeki doktorun sezaryen doğumu önerdiğini ancak özel hastanedeki doktorun normal doğum yaptırdığını iddia ederek 5 hastane hakkında da şikayetçi olan acılı baba Ziya Çiftçi, "Dört hastane gezdik, beşinci hastanede eşim hayatını kaybetti. İstanbul gibi bir metropolde hastaya müdahale edilmedi. Bu kesinlikle bir cinayettir" dedi.

Olay üzerine İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü harekete geçti. Hastaneler hakkında soruşturma ve inceleme başlatıldı.

Haberin Devamı