Opr. Dr. Hande Akbaş Doğum sonrası kanamaya dikkat!
HABERİ PAYLAŞ

Doğum sonrası kanamaya dikkat!

Haberin Devamı

Doğum sonrası nadiren de olsa bebeğin eşinden parçalar kalabilir, bu da kadında kanamaya neden olabilir. Yoğun kanamanız varsa vakit kaybetmeden doktora gidin. Ultrasonla yapılan muayene sonucu sorun saptanır, tedavisi de yapılır.

Gebe kalmak istemiyorum

Adetim evlenmeden önce düzensizdi. Şimdi de ööyle vve 10 ggüün ggecikti. Gebelik testi yaptım, bir şey yok. 33 gündür adet söktürücü kullanıyorum. İkinci çocuğu düşünmediğimiz için endişeliyim. Hamile kalmak istemiyorum, stresten mi adet görmüyorum?

CEVAP

Sevgili okuyucum, 10 gün gecikmede gebelik olsaydı çoğunlukla idrarda gebelik testinde çıkması beklenirdi ancak yine de önerim gecikme hallerinde idrar yerine kanda gebelik hormonu baktırmanızdır. Eğer bu da negatifse korkmadan doktor kontrolü altında söktürücü kullanabilirsiniz. Adetleriniz hep gecikiyorsa zaten sebebini araştırmak amacıyla bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanına başvurursanız hamile kalmamanız için de size yöntemler önerir.

Neden kanamam var?


27 yaşında, 3 yıldır evli kadınım. 4 ay önce doğum yaptım.Doğum yaptıktan 2 ay sonra adet gördüm. 3 hafta leke halinde kanamam oldu. Doktor normal olduğunu sööyledi. Kanama yoğunlaşınca muayeneye gittim. Kist ya da myomdan şüphelendi. 2 aydır adet görüyorum, bu normal mi?

CEVAP

Sevgili okuyucum, nadiren doğum sonrası içeride bebeğin plasenta denilen eşinden parçalar kalıp hastada kanamalara neden olabilir. Kişi emzirirken bile adet görebilir, sorun yok. Ama yoğun olması beklenmez. Myom olduğunu düşünmüyorum. Çünkü gebelikten önce veya doğum sezaryenla olduysa ameliyatta bu anlaşılırdı. İçeride parça kaldıysa, çıkarılana kadar kanamanız sürer. Bunu anlamanın da en kolay yolu ultrason yaparak rahmin içini incelemek, gerek görülürse histeroskop denilen rahmin içine kamerayla girilerek uygulanan işlemin yapılması gerekir.

Yumurta oluşmadı

30 yaşındayım, 2 yıllık evliyim. Polikistik over sendromum var. Tedaviye başlayalı 3 ay oldu ama yumurta yok. Doktorum tüp bebek yapmayı önerdi. Sizz ne tavsiye edersiniz?

CEVAP

Sevgili okuyucum, hormon ilacını 3 aydır kullanmanıza rağmen sonuç alamadıysanız artık daha etkili tedavi metodlarına geçin. 2 yıldır hamile kalamamışsınız. Eşinizin sperm analizi yapılmalı ve sizin rahim filminiz çekilmeli. Bu şekilde sizin için en uygun tedavi saptanabilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder