Gündem Doktor gelmedi 'eceli geldi'

Doktor gelmedi 'eceli geldi'

Paylaş
Doktor gelmedi 'eceli geldi'

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, sevk için hastanede 3 saat bekletildiği iddia edilen kadın hayatını kaybetti

Kütahya'da öğle saatlerinde nefes darlığı ve göğüs ağrısı şikayeti başlayan Münevver Akkuş (49), aynı gün eşi Halil İbrahim Akkuş (55) tarafından Gediz Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Haberin Devamı

Hastanede muayene edildikten sonra akciğerinde enfeksiyon olduğu söylenen ve çeşitli ilaçlar yazılan kadın, aynı gün evine gönderildi. Birkaç saat sonra yeniden fenalaşan Akkuş, ikinci kez getirildiği hastanede muayene edilerek yine evine yollandı.

13 Haziran gece saatlerinde üçüncü kez fenalaşan kadın, eşi tarafından Gediz Devlet Hastanesine getirildi. Acil Serviste nöbetçi pratisyen doktor İ.D. tarafından muayene edildikten sonra ilk müdahalesi yapılan Münevver Akkuş’un durumunun ağır olduğu anlaşıldı.

Nöbetçi pratisyen doktor İ.D, dahiliye uzmanı Dr. Ü.A.T’yi telefonla arayarak Akkuş’un durumunun ağırlaştığını ve Kütahya Devlet Hastanesine sevk işlemi yapılması için gelmesi gerektiğini bildirdi, ancak Ü.A.T. hastaneye gelmedi.

Haberin Devamı

Ü.A.T, ilk kez telefonla çağrıldıktan 3 saat sonra hastaneye gelerek sevk işlemini yaptı ve ambulansa alınan kadın, Kütahya’ya sevk edilirken yolda yaşamını yitirdi.

Eşinin ihmal sonucu hayatını kaybettiğini söyleyen Akkuş, "Eşimin hayatını kaybetmesi tamamen uzman doktor Ü.A.T’nin hastane geç gelmesi ve Kütahya Devlet Hastanesine sevkinin gecikmesine neden olmasından kaynaklanmıştır. Kaldı ki hastanede görevli doktor ve hemşireler de Ü.A.T’yi defalarca aramalarına rağmen geç gelmesine tepki gösterdi. Yapmış olduğu görevi ihmal ederek, eşimin sağlık durumunun kötüye gittiğini telefonla yaptığı görüşmelerle defalarca öğrenmesine rağmen eşimin hastaneye intikalinden yaklaşık 3 saat sonra gelerek ölümüne neden olan Ü.A.T’den şikayetçiyim. Eşim ihmal yüzünden öldü, yuvam yıkıldı, 4 çocuğum annesiz kaldı." diye konuştu.

Akkuş, eşinin ölümünde ihmali olduğu gerekçesiyle Ü.A.T. hakkında Gediz Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğunu, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Sağlık Bakanlığı, Yüksek Sağlık Şurası, Kütahya Valiliği ve Kütahya İl Sağlık Müdürlüğüne birer şikayet dilekçesi gönderdiğini de sözlerine ekledi.

AA