Gündem Doktor gitti nakil bitti

Doktor gitti nakil bitti

Paylaş
Doktor gitti nakil bitti

Ege Üniversitesi'nde organ naklinin gerçekleştirilmesinin sahte belgelerle yapıldığı iddia edilince Prof. Dr. Ahmet Çoker istifa etti

TÜRKİYE'DE BİRİNCİYDİ

Haberin Devamı

İzmir Ege Üniversitesi 1994’te Prof. Dr. Yaman Tokat’ın başkanlığındaki ekibin çalışmaları sonucunda özellikle karaciğer nakillerinde Türkiye’nin bir numarası haline gelmişti. Prof. Dr. Tokat 2004’te İstanbul’a transfer oldu. Onun yerine gelen Doç. Dr. Murat Kılıç üniversitenin başarısının devam etmesini sağladı. Doç. Dr. Kılıç ve ekibi de bir özel hastaneye transfer oldu. Bunun üzerine Ege Üniversitesi’nde nakiller 1.5 ay boyunca durdu.

'SAHTE BELGE' İDDİASI

Ardından Doç. Dr. Murat Kılıç’ın yerine Prof. Dr. Ahmet Çoker getirildi. Sağlık Bakanlığı, Prof. Dr. Çoker’e yetki belgesini verdi ve nakiller yeniden başladı. Bu sırada öğretim üyelerine isimsiz e-postalar gönderildi. Bu e-postalarda ‘yetki belgesinin sahte belgelerle alındığı’ öne sürülüyordu.

Haberin Devamı

Bunun üzerine Sağlık Bakanlığı soruşturma açtı. Bu durumu gururuna yediremeyen Prof. Dr. Çoker istifa etti. Bu nedenle Ege Üniversitesi’nde nakil yapılamıyor.