Eğitim - Kariyer Doktor öğretim üyelerinin görev süresi belli oldu

Doktor öğretim üyelerinin görev süresi belli oldu

Paylaş
Doktor öğretim üyelerinin görev süresi belli oldu

‘Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği’ mevzuat değişiklikleri dikkate alınarak yeniden hazırlanarak Resmi Gazete’de yayınlandı. Yönetmelikte doçent kadrolarına atamalarda sözlü sınavın nasıl uygulanacağı, doktor öğretim üyesi kadrolarına atamaların nasıl olacağı belirtildi. Buna göre doktor öğretim üyeleri en az 1, en çok da 4 yıl süreyle atanabilecek

‘Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği’ yeniden hazırlanarak Resmi Gazete’de yayınlandı. Yönetmelikle doktor öğretim üyeliği, doçentlik ve profesörlüğe yükseltilme ve atanma işlemlerinin nasıl yapılacağı açıklandı. Yönetmelikte yer alan maddeler özetle şöyle:

Haberin Devamı

- Üniversiteler doçent kadrolarına atama için ek koşul olarak sözlü sınav yapabilecek. Bu durumda doçent olabilmek için Üniversitelerarası Kurul’un (ÜAK) oluşturacağı jürinin yapacağı sınavda başarılı olmak gerekecek.

- Doktor öğretim üyesi ve doçent kadrolarına atama için belirlenecek jüride yer alacak birim yöneticisi, bölüm başkanı olacak.

- Doktor öğretim üyeleri, ilgili yönetim kurulunun görüşü alındıktan sonra fakültelerde ilgili dekanın, diğer birimlerde müdürün önerisiyle rektör tarafından en az bir en çok dört yıl süreyle atanacak. Görev süresi sona erenler ilgili yönetim kurulunun uygun görüşü üzerine rektör tarafından yeniden atanabilecek.

- Doktor öğretim üyesi kadrolarına başvurabilmek için tıpta, diş hekimliğinde, eczacılıkta ve veteriner hekimlikte uzmanlık ya da sanatta yeterlik eğitimini tamamlamış olmak gerekiyor.

Haberin Devamı

- Bir üniversite veya yüksek teknoloji enstitüsünde açık bulunan doktor öğretim üyesi kadroları, Resmî Gazete’de ve üniversite veya yüksek teknoloji enstitüsünün internet sayfasında rektörlük tarafından ilan edilecek.