Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Doktor tavsiye ederse...
HABERİ PAYLAŞ

Doktor tavsiye ederse...

Haberin Devamı

Erkeklerdeki hormon seviyelerinde sorun olduğu düşünülüyorsa mutlaka uzman bir doktorun tavsiyesiyle gereken testler yapılmalı. Testler yapılmadan kendi kendinize karar vererek hormon kullanmaya kalkmayın.

SORU: Neden sertleşme olmuyor?

54 yaşındayım ve 2016’da by-pass geçirdim. O günden beri sertleşme sorunu yaşıyorum. Bu durumun neden kaynaklandığını merak ediyorum.

CEVAP

By-pass sonrası aort çevresindeki dokulardaki hasar nedeni ile sertleşme için gerekli sinir ve damarlar da zarar görebiliyor. Ve bu nedenle ameliyat sonrası hastaların önemli bir bölümünde ereksiyon sorunu yaşanıyor. Bunda ameliyat sonrası kullanılan bazı ilaçların da önemi etkisi olabiliyor.

SORU: Hormon seviyemi nasıl yükseltirim?

Acaba hormon seviyesini yükseltmek için ne yapmalıyım? Hangi ilacı önerirsiniz. Jel mi yoksa bir şey mi? Doktora gittim ama bana yardımcı olmadılar. Bana ne tavsiye edersiniz?

CEVAP

Sizin hormon analizlerini gerekli kalitede yaptırıp sizinle karşılıklı görüşmeden bu şekilde gazeteden bir ilaç tedavisi vermem hem tıbbi, hem de mesleki açıdan uygun değildir. Doktorluk ciddi ve sorumlulukları olan bir iştir. Buradan size belirli konular hakkında genel bilgiler verebilirim ama ilaç adı ve dozu gibi bilgilerin gazete köşelerinden verilmesi tıbben ve hukuken sakıncalıdır.

SORU: Ereksiyon sorunu yaşıyorum

34 yaşındayım, 1.5 yıldır sertleşme sorunum var. Eskisi gibi sabah sertleşmeleri yaşamıyorum. “Stresten olabilir” diyeceksiniz. Eskiden kolayca ereksiyon olabiliyordum. 3 yıl önce 2 ay anti-depresan bir ilaç kullanmıştım. Acaba ondan olabilir mi? “Bir üroloğa görün” diyeceksiniz ama bundan da biraz çekiniyorum.

CEVAP

Neden bir doktora gitmekten çekindiğinizi anlamam mümkün değil. Ama yaşınız ve depresyon tedavisi görmüş olmanız gözönüne alındığında sertleşme sorununuz muhtemelen psikolojik kökenli çıkacaktır. Gereğinden fazla tetkik yapılmadan bu konulara hakim bir uzmanın yapacağı muayene ve bazı basit hormon tahlilleri sonucu sorununuzun kolaylıkla aşılabileceğini düşünüyorum.

SORU: Mastürbasyon yapmadan uyuyamıyorum

27 yaşındayım. Mastürbasyon yapmadan uyuyamıyorum. Mutlaka o yorgunluğu hissetmem lazım. Bu bazen 3 defa da olabiliyor. Bu da bana geceleri sorun çıkarıyor. Ne yapmamı önerirsiniz?

CEVAP

Önemli bir sorununuz olmadığını düşünüyorum. Umarım en kısa zamanda sağlıklı bir ilişki kurar, evlenirsiniz ve her şey yoluna girer.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder