Gündem Doktora 'cinsel taciz' tuzağı

Doktora 'cinsel taciz' tuzağı

Paylaş
Doktora 'cinsel taciz' tuzağı

Cinsel tacizle suçlanan doktor, 'Tuzağa düşürüldüm. Zorla senet imzalattılar' deyip zanlıları tutuklattı

Adana'da, hastasının refakatçisine cinsel tacizle suçlanan 55 yaşındaki KKB uzmanı Dr. Enver Seçinti, kimseyi taciz etmediğini, kendisini suçlayan kişiler tarafından tuzağa düşürülüp, tehditle senet imzalatıldığını öne sürdü.

Haberin Devamı

11 Temmuz 2009’da yaşanan olayda, iddiaya göre, Dr. Enver Seçinti, bir hastasının refakatçisi 27 yaşındaki E.S.A'ya cinsel tacizde bulunduğu iddia edildi. Soruşturmayı yürüten savcılık, suçlanan doktor hakkında ‘cinsel taciz’ suçundan dava açtı.

Doktora tehditle 100 bin liralık senet imzalattıkları iddia edilen E.S.A ile nişanlısı 24 yaşındaki G.Y hakkında da dava açılıp, ‘Nitelikli yağma, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma’ suçlarından 12 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi. Refakatçi ile nişanlısı tutuklandı.

'HASTA KONTROLÜ İÇİN EVE ÇAĞIRDILAR'

Adana 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan Dr. Seçinti, hakkındaki suçlamayı reddederek “E., bana ‘hastayı eve gelip, kontrol edebilir misiniz?’ dedi. Ben de hiç bir çıkar ve karşılık beklemeksizin hastayı kontrol etmek için adreslerine gittim. Evde bana silah zoruyla 100 bin TL’lik senet imzalattılar. Yanlarında Ali adlı bir kişi de vardı. Daha sonra da arayıp, parayı istediler. Polisin bilgisi dahilinde para vermek için buluşma yerine gittim, ama, gelmediler” dedi.

Haberin Devamı

'KANSERLİ ÇOCUĞUM VAR' DEDİ

E.S.A ise, kendisinin doktorun görev yaptığı hastanede yemek şirketinde çalıştığını, bir rahatsızlığı nedeniyle ablasını muayene götürdüğünde onunla tanıştığını öne sürdü. E.S.A, “Doktora eve gelmesini söyledim. Doktor içeri girer girmez G. de, peşinden girerek dövmeye başladı. Doktor da nişanlıma dövmemesini, kanserli çocuğunun olduğunu acımasını söyledi. Para teklif etti. Nişanlım daha kötüsünü yapacaktı, onu ikna ettim, bırakmadım. Evde başka kimse yoktu. Silah da yoktu. Ayrıca senet de imzalattırılmadı” dedi.

Doktorun nişanlısını taciz etmesine çok sinirlendiğini bildiren G.Y de, “E. bana doktorun kendisini telefonla ile taciz etmeye devam ettiğini söyledi. Ben de E.’ye doktoru arayıp, eve çağırmasını istedim. Doktor eve geldi” diye konuştu.

Mahkeme heyeti, doktorun telefon kayıtlarının incelenmesi ve olayı soruşturan polislerin dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

Mehmet KAYMAK/ADANA, (DHA)