Türkiye (Son Dakika) Doktora dolandırıcılıktan gözaltı

Doktora dolandırıcılıktan gözaltı

Paylaş
Doktora dolandırıcılıktan gözaltı

Antalya'da 15 yaşındaki kızları R.K'ya 3 aydır ulaşamayan Durmuş ve Gülperi K. çifti, kızlarının fuhuş batağında olduğunu belirterek kendilerinden para karşılığı kızlarını kurtarabileceğini söyleyen Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli doktor S.Ö.'den şikayetçi oldu

Olay kısa süre önce Durmuş ve Gülperi çiftinin savcılığı suç duyurusunda bulunmasıyla meydana geldi. İddiaya göre R.K., amcasının oğlu Y.K ile birlikte olduğunu ailesinin fark etmesi üzerine polisi arayarak, dövüldüğünü belirtip eve gitmek istemediğini söyledi.

Bunun üzerine Çocuk Esirgeme yurduna yerleştirilen R.K.’nın ailesi, Y.K.’nın kızlarıyla ilişkisinin olduğunu söyleyerek çocuklarına bakirelik testi yapılmasını istedi. Ailesinin bu talebinden haberdar olunca yurttan kaçan ve 1 hafta sonra geri dönen R.K. Sosyal hizmet uzmanına Y.K. ile ilişkilerinin olduğunu doğruladı.

Aile kızlarının cinsel istismar gördüğünü söyleyerek Y.K.’dan şikayetçi olurken olayla ilgili bir doktorun kendilerini dolandırdığı iddiasıyla polise başvurdu. Buna göre genç kızın ağabeyi U.K., amcasının oğlu Y.K.’nın çalıştığı işyerindeki arkadaşlarından dayak yedi. Ağabey pansuman için gittiği Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’nde görevli doktor S.Ö. ile başından geçen olaylarla ilgili konuştu. Doktor S.Ö. ise "Ben onları tanıyorum. Kız Aksu İlçesi’nde bir evde tutuluyor ve fuhuş yaptırılıyormuş. Ancak kurtarmak için para lazım" dedi.

DOKTOR, SERİ NUMARASI ALINMIŞ PARA İLE YAKALANDI


Bunun üzerine baba Durmuş K. 5 bin TL isteyen doktora 2 bin liralık parayı kontör olarak gönderdi. Bir süre sonra dolandırıldıklarını düşünen aile savcılığa olanları anlattıktan sonra doktor S.Ö.’den şikayetçi oldu. Savcılık yaptığı soruşturmanın ardından polise talimat vererek doktorla buluşma sağlanmasını istedi. Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri Durmuş ve Gülperi K. çiftine seri numaraları alınmış Bin 500 TL vererek doktor S.Ö ile buluşmalarını istedi.

TRT Caddesi üzerinde bir restorana giden aile, doktor S.Ö.’ye seri numaraları alınmış parayı verdi. Bunun üzerine operasyon için düğmeye basan polis doktor S.Ö.’yü paralarla birlikte gözaltına aldı. Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürülen S.Ö., ifadesinde parayı borç aldığını söyleyerek suçlamaları kabul etmedi. Adliyeye sevk edilen doktor tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Soner KOCAER- Ömer ERDEM/ANTALYA, (DHA)

Haberin Devamı