Gündem Doktoru linç etmek için hastane bastılar

Doktoru linç etmek için hastane bastılar

Paylaş
Doktoru linç etmek için hastane bastılar

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde bir tartışmada pompalı tüfekle vurulduktan sonra yaralı olarak hastaneye getirilen Süleyman Çeçan'ın ölümü gerginlik yarattı

İddiaya göre, ilçe merkezinde internet kafe işleten Süleyman ve Yılmaz Çeçan kardeşler, işyerinde hırsızlık yapmakla suçladıkları 16 yaşındaki M.F. ile tartıştı. Tartışmanın ardından eve giden M.F., durumu babası ile bir arkadaşına anlattı.

Bunun üzerine oğlu M.F. ve arkadaşı Bozan Şimşek'i yanına alarak internet kafaye giden Halil Fidansoy, burada Çeçan kardeşleri le tartıştı. Kısa sürede kavgaya dönüşen olayda Halil Fidansoy ve beraberindekiler yanlarında bulunan av tüfeği ile Çeçan kardeşlere rastgele ateş açıp uzaklaştı.

Tüfekten çıkan saçmalara hedef olan Çeçan kardeşler Suruç Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalelerinin ardından Şanlıurfa'ya sevk edildi. Kavgada yaralanan Süleyman Çeçan, getirildiği Balıklıgöl Devlet Hastanesi'nde nöbetçi Doktor Cuma Yılboğa, tarafından tedavi edilmeye başlandı.

Ancak, saçmaların Çeçan'ın damarlarını zedelediği ve kan kaybı yaşadığının belirlenmesi üzerine Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edildi.

Ancak, yaralı genç fakültede damar cerrahi uzmanı bulunmayınca tekrar Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne getirildi. Ağır yaralı genç, gece saat 24.00 sıralarında hastanede yaşamını yitirdi.

DOKTORU LİNÇ ETMEK İSTEDİLER

Acil serviste kurtarılamayan Çeçan'ın ölüm haberini alan yakınları sinir krizi geçirip gözyaşı dökerken, doktor Yılboğa'yı suçlamaya başladı.

Çeçan'ın ölümünden sorumlu tuttukları yakınları üzerine yürüdükleri doktoru linç etmek istedi. Hastanede görevli polis ve personelin araya girmesiyle sakinleştirilen öfkeli grup dışarı çıkarılırken, gerginlik nedeniyle çevik kuvvet polislerinden de destek istendi.

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer2579","2579","201008","2579-10.jpg");



YÜZ KİŞİ HASTANEYE GELDİ

Yaşanan gerginlik sırasında doktor hastaneden ayrılırken, ölüm haberini alan çok sayıda yakını da Suruç'tan Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne geldi.

Yaklaşık yüz kişilik kalabalığın toplanmasının ardından yeniden başlayan gerginlikte öfkeli kalabalık acil servise girmek istedi.

2 SAAT HASTANE ÖNÜNDE BEKLEDİLER

Doktoru linç etmek için yaklaşık 2 saat acil servis önünde bekleyen öfkeli grubu sakinleştirmek için Şanlıurfa Emniyet Müdür Yardımcıları, devreye girdi.

Ölen Süleyman Çeçan'ın cenazesi otopsi yapılmak üzere Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna gönderilmesiyle, kalabalığın da dağılmasıyla gerginlik sona erdi.

2