Türkiye (Son Dakika) Doktorun sır ölümü

Doktorun sır ölümü

Paylaş
Doktorun sır ölümü

Dr. Melike Erdem (30) görev yaptığı Samatya'daki İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesinin 6 katindan atlayarak yaşamına son verdi

Olayla ilgili ilk tepki Tabip Odası’ndan geldi. Oda yetkilileri kadın doktor hakkında Sağlık Bakanlığı şikayet hattına yapılan şikayetler olduğunu öğrendiklerini, meslektaşlarının bu şikayetlerin etkisinde kalmış olabileceğini söyledi.

Olayın yaşandığı hastanede ise sessizlik hakim. Asistan doktorun meslektaşlarının ağzını bıçak açmıyor. İstanbul Tabip Odası’ndan olayla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"İstanbul Eğitim Araştırma Hastanesi’nde çalışan odamız üyesi bir asistan hekim bugün intihar ederek, hayatını kaybetmiştir. SABİM Şikayet Hattı’na gelen hasta şikayeti nedeniyle sabah saatlerinde savunması alınan Acil Tıp Asistanı Hekimimiz saat 14:00 sularında, hastanenin Dahiliye 6. katından aşağı atlayarak intihar etmiştir. İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Ali Çerkezoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Üyeleri, yaşanan bu üzücü olay nedeniyle hastanede hekimlerle bir araya geldi."

Doktorlar yol kesti

Melike Erdem’in hastanenin altıncı katından atlayarak yaşamına son vermesinin ardından doktorlar, Sahil Kennedy Caddesi’ni trafiğe tek yönlü olarak kapattı.

Haberin Devamı

İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Acil Servisi’nin önünde toplanan yaklaşık 100 kişi, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ı protesto etti. Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın uygulamalarıyla çalışanların ruh sağlığını olumsuz etkilediğini öne süren doktorlar, üzerinde "Sebim hekimleri öldürüyor" ve "Alo 184 hattı kapatılsın" cümlelerinin yazılı olduğu pankartları açtı. Topluluk, "Sağlıkçılar ölüyor, bakan uyuyor" ve "Bakan Akdağ istifa etsin" sloganları atarak yürümeye başladı.

Doktorlar hastanenin yakınında bulunan Sahil Kennedy Caddesi’ne ulaştı, caddeyi tek yönlü olarak trafiğe kapattı. Polisin uyarısıyla doktorlar yaklaşık 5 dakika süren eylemi bitirerek hastaneye döndü. Eylem nedeniyle yolda uzun taşıt kuyrukları oluştu.

Haberin Devamı


Haluk Atalay, İbrahim AKTÜRK / İSTANBUL, (DHA)