Siyaset 'Dökülecek kanın sorumlusu Erdoğan'dır'
Paylaş
'Dökülecek kanın sorumlusu Erdoğan'dır'

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, terör örgütü PKK'nın tek tarafla eylemsizliği sonlandırma kararını değerlendirirken, "Bundan sonra bu topraklarda her damla kanın sorumlusu Tayip Erdoğan'dır. Toprağa düşen her canın katili Tayyip Erdoğan'dır" dedi

Silopi’de Demokratik Özgür Kadın Hareketi, öncülüğünde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında kadınlar yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, miletvekilleri Ayla Akat Ata, Pervin Buldan, Uludere Belediye Başkanı Şükran Sincar ile çevre il ve ilçelerden gelen yaklaşık 250 kadın katıldı.

Yöresel kıyafetler giyen kadınlar, davul zurna eşliğinde halaylar çekip, Abdullah Öcalan lehine sloganlar attı. Nevruz Meydanı’nda düzenlenecek mitinge katılan kadınlar, sıkı aramadan geçirildi. Polislerin aldığı önlemleri fazla bulan Gültan Kışanak ile Ayla Akat Ata, bir süre polis müdürleriyle tartıştı.

Erkeklerin alınmadığı mitingte Kışanak, "Botan’ın özgürlük sevdalısı kadınları, güneşin yoldaşı kadınlar sizleri saygıyla sevgiyle selamlıyorum. Ben şimdi sizlerin huzurunda hepimiz adına bizleri bugünlere kadar getiren şehitlerimizi, kadın yoldaşlarımızı önünde saygıyla eğiliyor ve onlara minnetlerimizi şükranlarımızı sunuyorum" diyerek konuşmasına başladı.

Kışanak, "Biz kadınlar erkek egemenliğe sahip bu devlet zihniyetini o erkek egemenlikli zihniyeti yerle bir edinceye kadar mücadele edeceğiz. İnkar edenlere, dilimizi kabul etmeyenlere en güçlü cevabı biz kadınlar vermeliyiz. Biz kadınlar öylesine güçlü mücadele yürütmeliyiz ki 2011 yılını barışın ve özgürlüğün yılı yapalım. Bu mücadeleyi biz üstlenmeliyiz en büyük sorumluluk bizimdir."

"BAŞBAKAN, BİZİM BAŞBAKANIMIZ OLAMAZ"

Kışanak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanya ziyaretine ilişkin değerlendirmede bulunurken, "AKP hükümetinin tutumu ortada Başbakan Almanya’ya gidip oradaki Türklere önce Türkçe öğrenin diyor, bize gelince de Kürtçeyi unutun, hayatın her alanında Türkçe öğrenin diyor. Bizi temsil edemez, bizim dilimizi kabul etmeyen, benim milletimin dili tektir diyen, Kürtçeyi kullandığımız için bizi cezaevine tıkan Başbakan bizim Başbakanımız olamaz. O gitsin Merkel’in Başbakan yardımcısı olsun, oradaki Türklerin haklarını korusun" dedi.

"DÖKÜLECEK KANIN SORUMLUSU ERDOĞAN’DIR"

Kışanak, PKK’nın eylemsizlik kararı sürecini boşa çıkarmak için uğraşıldığını ve dün PKK’nın yaptığı açıklamayla eylemsizlik sürecinin bir anlamı kalmadığını söyledi. Kışanak, şöyle dedi:

"SEN KİM OLUYORSUN CEMİL ÇİÇEK"

"Bundan sonra bu topraklarda her damla kanın sorumlusu Tayip Erdoğan’dır. Toprağa düşen her canın katili Tayyip Erdoğan’dır. Bütün baskılarda, şiddet süreçlerinden tek sorumlu olan Cemil Çiçek diyor ki ’biz pazarlık yapmayız.’ Hadi oradan, hadi oradan sen kimsin ki bizimle pazarlık yapacaksın. Bir milletin dili, kültürü zaten pazarlık konusu olamaz. Sen kimsin bizimle pazarlık yapacaksın. Biz meydanlarda direne direne bu haklarımızı kazanacağız. Özgürlüğe yürüyeceğiz, demokratik özerk Kürdistan’ı inşa edeceğiz.

Sen kim oluyorsun da bizi durduracaksın. Kim oluyorsun Cemil Çicek. Ne haddine Cemil Çicek, Kürt halkı ile pazarlık yapmak, biz senden hesap soracağız. Ortadoğu’nun dört bir yanında halk zulme karşı direniyor ama iki yüzlü Başbakan onların direnişi haklıdır deyip bizi de cezaevlerine tıkıyor. Bizi de coplarla, panzerlerle durdurmaya çalışıyor. 2011 seçimlerinde biz kadınlar bu iki yüzlülüğün maskesini düşüreceğiz."

Halil COŞKUN/ SİLOPİ(Şırnak),(DHA)

2

Haberin Devamı