Bilim - Teknoloji Dokunmayı unutun!
Paylaş
Dokunmayı unutun!

Amazon'un çok konuşulan telefonunu dokunmaktan yerine, işte böyle kontrol edeceğiz!

Amazon'un çok konuşulan akıllı telefonunun Kinect'e rakip olacak kadar çok sensörle geleceğini, kullanıcılarının onunla alışmadığımız biçimlerde etkileşimde bulunmasına izin vereceğini duymuştuk. Ancak hepsi bu kadarla sınırlı olmayabilir.

Haberin Devamı

BGR'nin "güvenilir kaynaklarına" göre Amazon'un cebi, ön tarafındaki dört kızılötesi kamerayla kullanıcısının ekrana karşı nasıl durduğunu belirleyecek. Asıl devri cebi tek elle kullanmanız daha kolay bir hal alacak.

Telefonu eğerek kontrol etme, sadece varolan temel işlevlerin yerine geçmeyecek, dokunmaya gerek bırakmayan yeni işlevler de ortaya çıkaracak. Örneğin haritadayken telefonu eğerek görüş alanındaki restoranlar hakkında Yelp puanlarını görmek mümkün olacak. Veya eğerek uygulamaların simgelerinin altındaki etiketleri görünür hale getirebileceksiniz.

Kaynaklara göre Amazon telefonu, özel optik karakter okuma yazılımı sayesinde arka kamerayla yakaladığı karelerdeki metinleri dönüştürüp yorumlayabilecek. Bu sayede örneğin yabancı dildeki bir yol işaretini tercüme edebileceksiniz.

Haberin Devamı

Amazon'un cebi henüz resmi olarak duyurulmadı, ancak sızıntıların hızına bakarak tanıtıma yaklaşmış olduğumuzu tahmin edebiliriz.

Resimlerle: Kusursuz telefon için 20 özelliği seçtik!

Kaynak: CHIP Online