Gündem 'Dokunmayın çocuklara'

'Dokunmayın çocuklara'

Paylaş
'Dokunmayın çocuklara'

Diyarbakır'da PKK'nın bombalı saldırısında can veren öğrencinin annesi terör örgütüne 'Dokunmayın artık çocuklara' diye seslendi

7 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Haberin Devamı

Diyarbakır Yenişehir’de 2 yıl önce dün kentin en kalabalık yerlerinden biri olan Selahattin Yazıcıoğlu Caddesi’nde bir dershanenin önüne park edilen bomba yüklü araç patlatılmıştı.

Terör örgütü PKK’nın gerçekleştirdiği alçak saldırıda 6’sı üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenci olmak üzere 7 kişi can vermişti. Saldırıda hayatını kaybeden Rıdvan Süer, Ferhat Mutlu, Eren Şahin, Engin Taşkın, Salih Ekinci, Melek İpek ve Cengiz Kaya dün patlamanın meydana geldiği yerde anıldı.

ANNENİN İSYANI

1 dakikalık saygı duruşunun ardından patlamanın gerçekleştiği yere kırmızı karanfiller bırakıldı. Olayda oğlu Eren Şahin’i yitiren Oya Eronat, teröre lanet yağdırdı. Acılı anne “Terör örgütü önce çocuklarımızı öldürdü, şimdi de çocukları öne sürerek, terör eylemleri yaptırıyor. Çocukların eteklerinin altına saklanıyorlar. Artık bu şehir olarak buna dur demeliyiz” dedi.

Haberin Devamı

Oya Eronat, “Vazgeçsinler artık çocuklardan. Dokunmasınlar yavrularımıza. Bu kalleşliklerinden bıktık. Bu şehir bıktı” diye konuştu.

Ferit ASLAN- Bayram BULUT/DHA