Eğitim - Kariyer Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Adnan Kasman görevinden alındı

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Adnan Kasman görevinden alındı

Paylaş
Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Adnan Kasman görevinden alındı

Dokuz Eylül  Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Adnan Kasman açılan bir soruşturma nedeniyle tedbiren görevinden alındı

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevinden 26 Mayıs'ta istifa ettiği duyurulan Prof.Dr. Banu Esra Aslanertik, Rektör Prof.Dr. Adnan Kasman hakkında, "Zorla ve hukuka aykırı biçimde görevden istifa ettirme, rıza ve bilgi dışında idari işlem tesis etmek" suçlamasıyla İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu.

'GÖREVDEN ALINDIM'

29 Mayıs günü rektörlüğe gelen Prof.Dr. Banu Esra Aslanertik, istifa etmediğini öne sürerek 15 Ağustos'ta Kasman'ın zoruyla imzaladığını öne sürdüğü istifa dilekçesine tarih atıldığını, bu sayede gizlice görevden alındığını iddia etti.

SAYMAKLA BİTMİYOR

Yeni Asır'ın haberine göre Rektör Kasman ile ilgili üniversitede konuşulan diğer iddialar şöyle:

Eşi Saadet Kasman'ın yeğeni Hazal Kırbaş üniversiteye taşeron işçi olarak alındı. Adnan Kasman'ın teyze kızı Bircan Utku, DEÜ Hastanesi'nde taşeron işçi olarak çalışırken hastanenin VIP bölümüne alındı.

Sakina Başak, Döner Sermaye İşletme Müdür Yardımcısı iken İzmir Meslek Yüksekokulu sekreterliğine atandı. Ardından şube müdürü yapıldı.

17-18 Mayıs tarihlerinde İstanbul'da düzenlenen Bilim Kahramanları Ödül törenine hiçbir idari görevi olmadığı halde rektörlüğü tenı görevden aldı.

Dekanlık görevini rektör kendi yetkisine aldı. Yine emekli olan Hemşirelik Fakültesi Dekanlığı'na atama yapmadı ve kendi yetkisinde yürüttü.

AİLE BOYU TORPİL YAPMIŞ

Rektör Adnan Kasman'a eski sağ kolu, rektör yardımcısı Prof.Dr. Aslanertik'in suç duyurusunda bulunmasıyla birlikte ortaya başka iddialar da atılmıştı.

İddialara göre Rektör Kasman, aynı üniversitede öğretim üyesi olan eşi Prof.Dr. Saadet Kasman'ı "özel danışmanı" olarak atayıp rektörlük katında oda tahsis etti. Kardeşi Doç.Dr. Şefika Kasman'ı da DEÜ İzmir Meslek Yüksekokulu'nda müdür yardımcısı olarak atadı. Nisan 2017 tarihi itibariyle Şefika Kasman'ın kadrosu DEÜ Makine Mühendisliği'ne atandı. Prof.Dr. Kasman'ın yeğeni Meral Kasman da hızlı yükseldi. Meral Kasman anlaşmalı kurumlarda memur olarak çalışırken DEÜ Döner Sermaye İşletme Müdür Yardımcısı oldu. Ardından Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Sekreterliği'ne atandı. Buradan da kısa sürede terfi ederek şube müdürü oldu. Meral Kasman memur maaşı alırken bir anda 4 bin 150 liralık şube müdürü maaşı ve kadrosunu aldı.

İKÇÜ Rektörü Prof.Dr. Galip Akhan, Yükseköğretim Kurumu'nun (YÖK) kendisine yönelik açtığı soruşturma üzerine görevinden istifa etmişti. Öte yandan YÖK’e ilettiği listelerle 'Barış İçin Akademisyenler Bildirisi’ne imza atan akademisyenlerin üniversiteden ihraç edilmesine neden olan, 50’den fazla öğrenciye 6 döneme kadar okuldan uzaklaştırma cezası veren Ege Üniversitesi eski Rektörü Prof.Dr. Cüneyt Hoşcoşkun da kanun hükmünde kararname (KHK) ile ihraç edildi. Hascoşkun hakkında en son olarak yakalama kararı çıkarılmıştı.

Haberin Devamı