Türkiye (Son Dakika) Dolandırıcılar baltayı taşa vurdu!

Dolandırıcılar baltayı taşa vurdu!

Paylaş
Dolandırıcılar baltayı taşa vurdu!

Kendilerini savcı olarak tanıttıkları yaşlı kadının 100 bin TL'sini almak isteyen telefon dolandırıcıları, operasyonun her aşamasını zekice yürüten güven timlerinin tuzağına düştü. Dolandırıcılar, içine para yerine gazete kağıdı doldurulmuş poşetle kaçmaya çalışırken kıskıvrak yakalandı

Kadıköy'de Güven Timleri Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, son dönemlerde ünlü beslenme uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay dahil birçok kişinin canını yakan telefon dolandırıcılarını bu kez kıskıvrak yakaladı.
startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer13210","13210","201311","13210-81436.jpg","1", "0","Dolandırıcılar baltayı taşa vurdu!");
GÜVEN TİMLERİ FARK EDİP TAKİBE ALDI

Saat 15.00 sıralarında Göztepe'de cadde üzerinde, telefonla telaşlı ve uzun uzun konuşan yaşlı bir kadını farkeden güven timleri durumdan şüphelendi. 82 yaşındaki Suzan Ç. adlı kadının yanına yaklaşan ekipler, yaşlı kadının telefondaki kişiye "Bankaya parayı çekmeye gidiyorum" şeklinde sözler söylemesi üzerine kadını takibe aldı.

POLİS 'BANKACI' ROLÜNE GİRDİ, GAZETE DOLU POŞET VERDİLER


Göztepe'de bir bankaya giren Suzan Ç. bankada sıra beklerken, güven timleri banka görevlilerine durumu anlatıp, bankacı gibi davrandı. Bu sırada diğer ekiplerde banka şubesinin çevresinde önlem aldı. Bankacı gibi davranan güven timi her şeyden habersiz olan yaşlı kadına parasının çalınmaması için 100 bin TL yerine poşete, gazete kağıtlarını doldurup verdi.

BİRİ YAKALANDI, DİĞERİ KAÇTI


Karayolları Müdürlüğü'nden emekli olduğu öğrenilen Suzan Ç. bankadan çıktıktan sonra 50 metre ileride yanına yaklaşan iki kişiye poşeti verdi. Güven Timleri Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler poşeti alan zanlılardan birini kıskıvrak yakalarken diğer zanlı kaçmaya başladı.

YİNE AYNI YALAN


Yaşanan kovalamaca sonunda diğer zanlı da yakalandı. Gözaltına alınan Hasan K. (22) ve İsmail G.'nin (22) Suzan Ç.yi telefonla arayıp kendilerini savcı olarak tanıttığı, hesabının terör örgütü tarafından ele geçirildiği ve parasına el konulacağını söyledikleri öğrenildi.

KOVALAMACA KAMERALARA TAKILDI


Polis merkezindeki ifadeleri tamamlanan zanlılar adliyeye sevk edilirken basın mensuplarının sorularını cevapsız bıraktı. Öte yandan güven timleri ve kaçan zanlı arasındaki kovalamaca da çevredeki işyerlerinin güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. Görüntülerde dolandırıcılardan birisi kaçarken arkasında da güven timleri koşuyor.

Ramazan ALMAÇAYIR İSTANBUL DHA