Ekonomi Dolandırıcılar sınır tanımıyor

Dolandırıcılar sınır tanımıyor

Paylaş
Dolandırıcılar sınır tanımıyor

Altın uluslararası piyasalarda yatay seyrederken, yurt içinde doların rekor üzerine rekor kırmasıyla gram ve çeyrek altın yükselişini sürdürüyor. Çeyrek altın Kapalıçarşı'da 173 liradan satılırken, kuyumcular sahte altın dolandırıcılarının arttığını kaydederek, vatandaşı uyarıyor

Kuyumcular da ayırt etmekte zorlanıyor

Haberin Devamı

Altın fiyatlarının yükselmesiyle birlikte satışa yönelik talebin arttığına vurgu yapan kuyumcular, dolandırıcıların satmak için getirdikleri çeyrek altınların içine birer ikişer tane de sahte Çeyrek altın koyduğunu belirtiyor. Kuyumcular çok profesyonel yapılmış 5 ayar civarı gelen sahte altınları kendilerinin bile fark etmekte zorlandığını aktararak vatandaşa "Acil paraya ihtiyacım var, 5-10 lira daha ucuza satarım” diyenlere itibar etmemeleri çağrısında bulunuyor.

'Düğün sezonu açıldı, talep devam ediyor'

Kariyer Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Akbulut, altın fiyatları ons bazında stabil hareket ederken, doların TL karşısında yükselmesiyle gram altının 104.5 liraya, çeyrek altının ise 173 liraya yükseldiğini söyledi. Düğün sezonunun açıldığına dikkati çeken Akbulut “Örf ve adetlerimiz gereği düğünlerde altın takma geleneği sürüyor. Dolayısıyla fiyatlar yükselse de bu fiyattan vatandaş yine altınını alıp düğününe gidiyor. Altın kademeli olarak her seviyeden alınır ve satılır” dedi.

Haberin Devamı

'Tanıdığınız kuyumcudan alın'

Akbulut ayrıca son dönemde sahte çeyrek altın sayısının arttığına dikkat çekerek “Vatandaşlar altın alırken bildikleri kuyumcuları tercih etsinler” diye konuştu.

Uzman Para