Türkiye (Son Dakika) Dolandırıcılık 'engel' tanımadı!

Dolandırıcılık 'engel' tanımadı!

Paylaş
Dolandırıcılık 'engel' tanımadı!

İzmir'de işitme engelli bir kişi, kendisi gibi işitme engelli 46 kişiyi, 'uluslararası altın alım-satımıyla yüksek kazanç sağlama' vaadiyle dolandırdı

İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği’ne başvuran işitme engelli O.K, kendisi gibi işitme engelli R.H.P. (46) tarafından dolandırıldığını iddia etti.

O.K, bir kamu kurumunda çalışan 20 yıldır tanıdığı R.H.P’nin, uluslararası altın alım-satımı yaparak yüklü miktarda para kazanacakları söyleyerek, kardan pay verme vaadinde bulunan şüpheliye bin 430 dolar verdiğini belirtti. Çevresinde bulunan işitme engelli bir çok kişinin de R.H.P’ye ortalama bin 500’er dolar para verdiğini kaydeden O.K, kendisi ile birlikte 47 kişinin mağdur olduğunu, paralarını da alamadıklarını öne sürdü.


Dolandırılan grup (solda) ve gözaltına alınan R.H.P

O.K’nin yanı sıra, parasını kaptırdığı bildirilen diğer kişilerin de ifadesine başvuran polis, R.H.P’yi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheli, "Güvenini kazandığı kişilerden aldığı paraları değerlendireceği vaadiyle dolandırıcılık" yaptığı iddiasıyla adliyeye sevk edildi.

AA

Haberin Devamı