Ekonomi Dolandırıcılık sandılar, reklam çıktı

Dolandırıcılık sandılar, reklam çıktı

Paylaş
Dolandırıcılık sandılar, reklam çıktı

Vergi avantajına dikkat çekmek isteyen bireysel emeklilik şirketleri oldukça sıradışı bir kampanya başlattı

Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda 100 TL getiren herkese 125 TL veren bir adam merak uyandırdı. Para dağıtma aracı, bugün de Cevahir Alışveriş Merkezi’nde olacak.

Haberin Devamı

Videoları internette izlenme rekorları kıran kampanyanın ‘vergi avantajına’ dikkat çekmek isteyen bireysel emeklilik platformunun hazırladığı öğrenildi. Kampanyayla ilgili olarak gazetelere gönderilen bir mektupla birlikte videoda para dağıtan adam şunları söylüyor: “Beni tanımıyorsun ama tanımayı en çok sen isteyeceksin. Nedeni basit, 100 TL getirene 125 TL vereceğim. Tek yapman gereken şey benim ve içi para dolu zırhlı aracımın yanına gelmek.”

Üyelerin 3’te 2’si kullanmıyor

Bazı gazeteciler polisi arayarak ‘dolandırıcılık yapıldığı’ yönünde haberler yaptı. Ancak, bunun bir reklam kampanyası olduğu anlaşıldı.

Bu arada, para dağıtımının yapıldığı görüntülerin daha sonra televizyonlarda yayımlanacak reklam filminde kullanılması planlanıyor. 2 milyon 223 bin kişinin üye olduğu ve 11.5 milyar TL’lik fon birikiminin bulunduğu bireysel emeklilikte vergi avantajı yeterince kullanılmıyor.

Haberin Devamı

Bireysel emeklilik üyelerinin yaklaşık 3’te 2’si vergi avantajından yararlanmıyor. Vergi avantajının bilinirliğinin artmasının sektöre katkı yapacağı düşünülüyor. Ödenen katkı payları, maaşın yüzde 10’unu ve brüt asgari ücretin yıllık tutarını aşmamak koşuluyla gelir vergisi matrahından düşürülüyor. Kişiler, ödedikleri primin makbuzunu her ay muhasebeye vererek vergi indiriminden yararlanabiliyor. Yani, 100 TL ödeyen bir kişi yüzde 20’lik vergi dilimindeyse, ödediği 100 TL’nin 20 TL’sini vergi avantajı olarak geri alıyor.



MİLLİYET