Türkiye (Son Dakika) Dolandırıcıyı başkomiser sanınca...

Dolandırıcıyı başkomiser sanınca...

Paylaş
Dolandırıcıyı başkomiser sanınca...

Bağcılar'da telefonla arayarak kendisini başkomiser olarak tanıttığı kişiyi dolandırdığı iddia edilen şüpheli yakalandı

Başkomiser sandığı dolandırıcıyı korumaya çalışan mağdur polisi şaşırttı. Bağcılar’da dün rutin denetim yapan Güven Timleri Şube Müdürlüğü ekipleri, telefonda "Baş komiserim, benim terör örgütüyle ne işim olur? İstediğiniz parayı vereceğim, beni bu işten kurtarın" diye konuşan bir kişiyi takibe aldı.

Polisin takip ettiği A.T, bir banka şubesine girerek 10 bin lira çekti. A.T, bir ara sokağa girerek poşet içerisindeki parayı, telefonda konuştuğu kişiye teslim etti. Polis ekipleri, şüpheli Hüseyin S’yi (57) suç üstü yakaladı. Bu sırada mağdur A.T’nin başkomiser sandığı dolandırıcıyı korumaya çalışması polisi şaşırttı. Polis, A.T’ye dolandırıldığını ve yakalanan kişinin başkomiser değil, dolandırıcı olduğunu söyledi.

A.T, Hüseyin S’ye önce 18 bin lira, daha sonra 10 bin lira verdiğini belirtti. Şüphelinin üst aramasında 13 bin lira ele geçirildi. Emniyette sorgulanan Hüseyin S’nin, cinayet suçundan 7 yıl 6 ay kaldığı cezaevinden kısa bir süre önce çıktığı öğrenildi. Şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

O KADAR PROFESYONEL KONUŞUYORDU Kİ...

Emekli olduğunu belirten A.T, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir kişinin telefonla arayarak kendisini başkomiser olarak tanıttığını belirtti. Arayan kişinin, kendisine banka hesaplarının terör örgütü tarafından kullanıldığını söylediğini anlatan A.T, "Ömrü boyunca devlete yanlış yapmayan bir vatandaş olarak bunu duyunca korktum ve ne derse yaptım. O kadar profesyonel konuşuyordu ki hiç şüphelenmedim. Polis arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bir mucize gibi yolda telefon konuşmamı duyup beni takip ederek paramı dolandırıcıdan kurtardılar" diye konuştu.

AA

Haberin Devamı