Gündem Dolandırma şifresi 'yolunacak kaz'

Dolandırma şifresi 'yolunacak kaz'

Paylaş
Dolandırma şifresi 'yolunacak kaz'

Bursa İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, çeşitli yöntemlerle piyasayı 1 milyon TL dolandıran 9 kişiyi gözaltına aldı

İzmir, Kütahya ve Bursa'da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla 11 kişi gözaltına alındı. Yakalanan 11 kişinin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda ise, 9 adet icra takip yazıları, 1 adet vergi levhası, 6 adet çeşitli bankalara ait çek fotokopileri, 1 adet banka hesap cüzdanı, 4 adet senet fotokopisine el konuldu.

İki kişi jandarmadaki ifadesinin ardından serbest bırakılırken, çete lideri olduğu öne sürülen Şeref O. (43) ile Yılmaz K. (32), Ahmet E. (34), Mesut G. (26), Erdoğan Y. (34), İbrahim T. (35), Musallim A. (28), Ömer A. (40) ve Hatice K. (28) adliyeye sevk edildi.

42 KİŞİ DOLANDIRILDI


Örgüt üyelerinin, Bursa ve Kütahya'nın ilçelerinde gözlerine kestirdikleri esnafın güvenini kazandıktan sonra senet karşılığı çok miktarda tarım malzemeleri alıp, hiçbir ödeme yapmadan 42 kişiyi dolandırdıkları iddia ediliyor.

Operasyon sürecinde teknik takibe de alınan örgüt üyelerinin kendi aralarında yaptıkları telefon konuşmalarında dolandıracakları esnaflar için 'yolunacak kaz' diye adlandırdıkları da öğrenildi.

ZENGİN ERKEKLERİ EVLENME VAADİYLE DOLANDIRDILAR


Ayrıca çete üyesi olan kadınları, evlenmek isteyen varlıklı erkeklerle tanıştırıp, daha sonra bu kişilerin, mal ve paralarını dolandırdıkları da iddialar arasında yer alıyor.

Çete üyelerinin çeşitli yöntemlerle 42 kişiden bir milyon TL değerinde tarım malzemesi, ziynet eşyası ile 3 adet otomobil ve 1 traktör dolandırdıkları belirlendi.

Nail KAHRAMAN/BURSA (DHA)