Ekonomi 2010 borsada sanayinin yılı

2010 borsada sanayinin yılı

Paylaş
2010 borsada sanayinin yılı

İş Yatırım'a göre bu yıl yatırımcı en çok borsaya yönelecek, özel olarak da sanayi hisselerinin büyüme yılı olacak

BANKALARIN 2009'U GİBİ

İş Yatırım araştırma ekibi, 2010 beklentilerini içeren raporu basınla paylaştı. Araştırma Direktörü Serhat Gürleyen, Araştırma Müdürü Emre Sezan, Sabit Getirili Menkul Kıymetler Analisti Ödül Çengel ve ekonomist Burcu Ünüvar tarafından açıklanan rapora göre, bu yıl borsa, sanayi şirketlerinin öncülüğünde, en kârlı yatırım aracı olacak. Hatta geçen yılki banka performansları, bu yıl sanayide görülecek.

70 BİN DESTEK OLABİLİR

Borsa beklentilerini aktaran Emre Sezan, ana ekonomik senaryolarını IMF’siz ve Mali Kural’sız bir yıla göre kurduklarını hatırlatarak, “Bu senaryoda yıl sonu beklentimiz borsada 61 bin seviyesi. IMF anlaşması olursa bu beklenti 66 bine yükselecek” dedi. Emre Sezan, IMF anlaşmasının Türkiye’ye not artırımı getirmesi gibi ek gelişmelerin olması halinde endeksin 70 bini ‘destek’ yapacağını ifade etti.

ALFA OYUNCU KAZANACAK

Serhat Gürleyen ise 2009’da borsada bir bütün olarak yükseliş görüldüğünü hatırlatarak, “Tüm borsanın yükseldiği böyle zamanlara beta yılı diyoruz. Ama bu yıl alfa yılı olacak. Borsa bütün olarak çıkmayacak, doğru hisseye yatırım yapanlar kazanacak” dedi. Gelişmekte olan ülkelere fon akışının artarak devam edeceği tahmininde bulunan Serhat Gürleyen, Türkiye’nin de cazibesini koruyacağını belirtti.

DOLAR DÜŞÜK KALACAK

İş Yatırım’ın ana senaryosuna göre Merkez Bankası eylülden itibaren faiz artıracak ve yıl sonunda politika faizini yüzde 8.5’e çıkaracak. Bu ortamda dolar kuru 1.55 lira olacak. Ancak dünyada ikinci bir kriz dalgasının görülmesi halinde dolar bu yılı 1.68 liradan kapayabilecek. Ekonomist Burcu Ünüvar, “Biz Türk Lirası’nın bundan sonraki 3-4 yıl değerli kalacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

2

Haberin Devamı