Candaş Tolga Işık DOLAR BiRiKTiREN ÇOCUK
HABERİ PAYLAŞ

DOLAR BiRiKTiREN ÇOCUK

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün AVM'lerde dükkanların döviz yerine TL ile kiralanması gerektiğine vurgu yaptı ve şöyle dedi: “Biz de diyoruz ki, burada yeni adımlar atmak suretiyle geçici bir düzenleme gerekirse yapılır.”



Arkadaş ne oluyor ya? İstanbul’un göbeğinde adam 20 yıllık dairesini kiraya veriyor: “Bilmem kaç bin dolar.” Niye dolar?



Ankara’da alışveriş merkezinde mağaza almak istiyorsun: “Bilmem kaç yüz bin euro.” Niye euro?



Adam Türkiye’de doğmuş, büyümüş, yetişmiş, futbolcu olmuş. Bir Türk kulübüyle transfer masasına oturuyor “Bilmem kaç milyon dolar.” Niye dolar?



Mecidiyeköy’deki telefon bayiinden cep telefonu almış adam: 1500 lira. 2 yıl kullanmış, internetten ikinci el satıyor: “400 dolar.” Türk lirasıyla aldığın malı niye dolara satıyorsun?



Bir dekorasyon şirketiyle görüştüm, evin bir odasını boyatacağım. “Ne kadar?” dedim. “Metrekareyi 50 dolardan boyuyoruz artı boya ücreti” dedi. “Boyacıyı New York’tan mı getiriyorsunuz?” dedim. Aptal aptal baktı suratıma.



Arkadaşın birine rastladım geçen. Yanında 13 yaşında oğlu var. “Biliyor musun amcası oğlum para biriktiriyor” dedi. Tam “Aferin” diyecekken öyle bir laf etti ki yutkundum: “Harçlıklarıyla dolar alıyor, 200 doları var kumbarasında...”



Evet, ithalata bu derece bağımlı yaşayan bir ekonomimiz var. Doğru, 3-5 kişinin dolar almamasıyla döviz kurunda bir değişim olmaz. Ama bu nedir arkadaş? Bırak doların yükselişini filan bir kenara... Kendi milli paranın değerini korumak adına yap bunu. “Dolar yükselmesin” diye değil, “Türk Lirası değer kaybetmesin” diye yap...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder