Siyaset İnce: Dışarıda general kalmadı
Paylaş
İnce: Dışarıda general kalmadı

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Ergenekon ve Balyoz operasyonlarına tepkisini "Dışarıda general kalmadı" sözleriyle dile getirdi

Yalova'da Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen partisinin 7'nci Olağan Genel Kongresi'nde konuşan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, hükümete yönelik sert eleştrilerde bulundu.

Hükümetin özelleştirme çalışmalarını eleştiren İnce, “1987-2002 yılları arasında 8 milyar dolar, 2002-2010 yılları arasında ise 35 milyar dolar özelleştirme yapıldı. Bunlar yetimin, yoksulun hakkını yediler. Özelleştirmeden gelen paraları yediler” dedi.

"BUNUN HESABINI SORACAĞIZ"

Türkiye Cumhuriyeti kurulurken, sadece 150 kişinin sürgüne gönderildiğini, şimdi ise askerlerin, yazarların, aydınların içeriye alındığını belirten Muharrem İnce, “Dışarıda general kalmadı. Ben artık Türkiye’yi anlamıyorum.

Kimsede tık yok. Türkiye aklını mı yitirdi. Bunun hesabını soracağız. Ben bunun hesabını sormak için yollara düştüm. Siz de elinizden ne geliyorsa yapın” diye konuştu.

İnce, “Bugüne kadar tek bir akçeli işte adım varsa, kendimi İskele Meydanı’nda yakarım. İl örgütünü tüm Türkiye’ye tanıtmazsam, adamım diye sokaklarda gezmem” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

Ömür ÇİÇEK/YALOVA (DHA)

Haberin Devamı