Ekonomi Dolar haftaya nasıl başladı? (Dolar ne kadar?)

Dolar haftaya nasıl başladı? (Dolar ne kadar?)

Paylaş
Dolar haftaya nasıl başladı? (Dolar ne kadar?)

Haftayı 3,52 seviyesinden kapatan dolar/TL bu sabah kapanış seviyesine yakın seviyelerden işlem görüyor

Geçtiğimiz hafta 3,50-3,53 bant aralığını fiyatlayan dolar/TL bu sabah, serbest piyasada cuma günkü kapanış rakamı olan 3,52 seviyesinde seyrediyor.

Bankacılar, nisan ortasından beri 3.50 civarında dalgalanan kurda henüz bir yöne kırılım gerçekleşmediğini; bunun için yeterli sebep oluşmadığını belirtiyorlar.

Küresel piyasalarda dolar endeksi dokuz ayın dip seviyelerinden toparlanmasına karşılık Avrupa ve İngiltere merkez bankalarının aşırı gevşek para politikasını terk etmeye başlayacakları beklentisiyle desteksiz seyir izliyor. Sterlin ve euro ise geçen hafta gelen merkez bankaları açıklamalarından destek buluyorlar.

Dolardaki zayıf seyir dolar/TL'nin de tarihi rekorlardan gerilediği 3.50'li seviyelerden yukarı yönlü anlamlı bir kırılım yaşamasının önüne geçen önemli nedenlerin başında yer alıyor. Ancak TL 3.50 seviyesinden değer kazancı yönlü de bir seyir de izleyemiyor.

ENFLASYON VERİSİ BEKLENİYOR


Bankacılar iç piyasalarda bugün takip edilecek en önemli gündem maddesinin haziran ayı enflasyon verileri olacağını belirttiler öte yandan dış piyasalarda ABD ISM imalat verileri de yakından izlenecek.

Cuma günü akşam saatlerinde 3.52 civarında işlem gören dolar/TL bu sabah 09.24'de 3.5250 seviyesindeydi. Aynı saatte euro/TL de 4.02 civarından işlem gördü.

Haberin Devamı