Ekonomi Dolar kritik zirve sonrası 2.60'ın altında

Dolar kritik zirve sonrası 2.60'ın altında

Paylaş
Dolar kritik zirve sonrası 2.60'ın altında

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ile görüşmesinin ardından faiz baskılarının azalacağı beklentisiyle dolar güne 2.60 liranın altında başladı

Erdoğan ve Başçı arasındaki görüşme sırasında 2.64 liradan 2.62 liraya kadar çekilen dolar bugünkü işlemlere de 2.5960 lira dolayında başladı. Dolardaki geri çekilmeye paralel olarak euro da 2.7445 liraya kadar geriledi.

Haberin Devamı

Dolardaki geri çekilmenin etkisiyle hisse senetlerine de alım geldi ve Borsa İstanbul Endeksi güne yüzde 1.35 artışla 79 bin 332 puandan başladı.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, "Türkiye’de ekonominin temellerinin son derece sağlam olduğuna işaret edilen görüşmede, güçlü ve dengeli büyüme hedefleri doğrultusunda uygulanmakta olan politikalar, Cumhurbaşkanının faiz ve üretime yönelik hassasiyetleri üzerinde durulmuştur" denildi.

Türkiye’nin mevcut güven ve istikrar ortamının titizlikle muhafaza edilmesinin gerektiğinin de altı çizilen açıklamada, "Tüm ekonomik birimler tarafından, sürecin yakından izlendiği, gerekli tedbirlerin alınmakta olduğu" belirtildi.

Haberin Devamı

Başçı’nın görüşmede yaptığı sunumda da piyasa faizlerini düşürmenin yolunun istikrar ve güven artırıcı adımlar, mali disiplin ve fiyat istikrarına odaklı para politikası duruşu ile mümkün olduğu belirtildi.

DHA