Ekonomi Dolar ne kadar? Euro kaç lira? (17 Ağustos)

Dolar ne kadar? Euro kaç lira? (17 Ağustos)

Paylaş
Dolar ne kadar? Euro kaç lira? (17 Ağustos)

Dolar, 13 Ağustos'tan bu yana düşüş eğilimindeydi... Bugün sabah saatlerinde iyice düşerek bir ara 5.75'i gören dolar, öğlen saatlerinde yükselişe geçerek 6 liranın üzerine çıktı.

'Dolar ne kadar? Euro kaç lira?' sorusu bu günlerde en çok gündem olan konu durumunda... Ekonomik gidişatı yakından takip eden vatandaşlar anlık olarak döviz kurunun seyrini merak ediyor. 13 Ağustos'ta zirveyi gören dolar, BDDK, Merkez Bankası'nın aldığı kararlar sonrası hızlı bir düşüşe geçti. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları da doların düşüşünde etkin bir rol oynadı. Dün 5,83 TL'den işlem gününü kapatan dolar, bugün öğlen saatlerinde yükselişe geçti ve su sıralar 6.00 - 6.05 TL bandında seyrediyor. Euro ise 6,90 - 6,95 bandında...

Haberin Devamı

"SERMAYE KONTROLLERİ AJANDAMIZDA DEĞİL"

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak dört bine yakın yabancı yatırımcıyla gerçekleştirdiği tele konferansta mali disiplinden taviz verilmeyeceğine vurgu yaptı ve “Sermaye kontrolleri ajandamızda değil ve olmayacak” dedi.

İddialı bir tasarruf programı üzerinde çalışıldığını aktaran Albayrak yapısal reformların öncelikler arasında olduğunu, Merkez Bankası’nın mali politikalarla destekleneceğini ve para politikalarının tek başına enflasyonla mücadele etmek için yeterli olmayacağını vurguladı.

Bankacılık sektörünün güçlü olduğuna dikkat çeken Albayrak, gerektiği durumda kamu bankalarının hükümet tarafından destekleneceğini ve ortaya konan ekonomik çerçevenin serbest piyasa kuralları içinde olacağını belirtti.

Haberin Devamı