Ekonomi Dolar ne kadar oldu? Euro kaç lira? (19 Eylül 2018)

Dolar ne kadar oldu? Euro kaç lira? (19 Eylül 2018)

Paylaş
Dolar ne kadar oldu? Euro kaç lira? (19 Eylül 2018)

Geçen hafta Merkez Bankası'nın faiz kararıyla dibi gören dolar, bu tarihten itibaren tekrar yükselişe geçti. Geçen haftayı 6,16 ile kapatan dolar, pazartesi ve salı yükselişteydi. Dolar 19 Eylül Çarşamba günü ise düşüşe geçerek 6,25-6,28 seviyelerinden işlem görüyor. Euro da bugün yükselişte ve 7,31-7,34 bandında...

Hafta başına 6,16 TL ile başlayan dolar, pazartesi gününü 6,31'le kapattı. Salı günü de yükselişini sürdüren ve 6,38'le günü kapatan dolar 19 Eylül Çarşamba yani bugün düşüşe geçerek 6,25-6,28 seviyelerinden işlem görüyor. Euro ise 7,31-7,34 bandında...

Haberin Devamı

ORTA VADELİ PROGRAM YARIN AÇIKLANIYOR

Piyasalar yarın açıklanacak Orta Vadeli Program'ı bekliyor. Büyüme, enflasyon ve cari açık gibi makroekonomik verilere ilişkin yeni öngörüler belirlenecek.

ABD-ÇİN TİCARET SAVAŞI SERTLEŞİYOR

İş Yatırım’ın “Hava sertleşiyor…” başlıklı günlük piyasa bülteninde ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşının sertleştiği belirtildi ve şu değerlendirmeler yapıldı:

“Trump yönetimi 200 milyar dolarlık Çin ürününe 24 Eylül itibariyle yüzde 10 gümrük vergisi uygulayacağını ve bu oranı 2019 başından itibaren yüzde 25’e çıkaracağını açıkladı.

“Eğer Çin misilleme yaparsa 267 milyar dolarlık Çin ürününe daha ilave yaptırım uygulanacağı vurgulandı.

“Açıklama sonrası Wall Street değer kaybederken Çin hisse senetlerinde dipten dönme cabaları görülüyor.

Haberin Devamı

“Dünya borsalarındaki satışlar ve Türk lirasında görülen değer kaybına paralel Borsa İstanbul’da satıcılı bir açılış bekliyoruz.

“Faiz artışının lirada yarattığı olumlu etki kaybolmaya başladı. Döviz borcu fazla olan şirketler ve banka hisseleri endekse göre daha zayıf seyretmeye devam edebilir.

“Günün önemli beklentisi, hükümetin Orta Vadeli Program'da bankaların elindeki takipteki alacakları satın alıp bir banka altında yeniden yapılandırma planı açıklaması.

“Kur şokunun banka bilançolarında yaratacağı bozulmayı engelleyecek bu plan düzgün uygulanabilirse bankaların yurtdışı borçlanma kanallarını rahatlatabilir ve Türkiye varlıklarındaki risk primini düşürebilir.”