Tuğçe Özcan Dolgu gerçekleri Sevda Demirel ile gün yüzüne çıktı
HABERİ PAYLAŞ

Dolgu gerçekleri Sevda Demirel ile gün yüzüne çıktı

Haberin Devamı

Sevda Demirel’in canlı yayına çıkıp dolgu konusunda başına gelen acı tecrübeleri anlatması, konuyla ilgilenen kadınları ekran başına toplamış. Ben çalıştığım için yayını izleyemedim, ama telefonuma arka arkaya gelen “mutlaka izle” mesajlarından sonra, bu sabah internetten izleyip dolgu konusunda doğru bilinen yanlışların üzerinden geçilmesi gerektiğini düşündüm.

Aslında yaşadığı böyle talihsiz bir deneyimi ekranlara çıkıp izleyici ile paylaşmak gerçek bir cesaret işi. İzlememiş olanlar için kısaca durumu özetliyorum:

YÜZÜNE ENJEKTE EDİLEN BEBEK YAĞI


Sevda Demirel’in yüzündeki en belirgin fiziksel özelliği çıkık ve belirgin elmacık kemikleriydi. Bu belirgin görüntüyü yakalayabilmek için 19 yaşında yüzüne dolgu yaptırıyor. Ancak sonradan ortaya çıkan gerçeklerle işlemi yapan kişinin bu iş için yetkinliği olmadığını ve yüzüne dolgu maddesi değil; bebe yağı enjekte edildiğini öğreniyor. Sevda Demirel’in yüzüne enjekte edilen bu bebe yağı, yıllar içinde çeşitli kitleler oluşturmuş. Üstelik de anlattığına göre, kitlelerin temizlenmesi sırasında sinirler zarar görebileceği için yüz felci geçirme ihtimali bile varmış.

VÜCUDUNDAKİ TÜM PROTEZ VE İMPLANTLARI ÇIKARMIŞ


Büyük bir cesaretle anlatıyor, nelerde hata yaptığını da açık yüreklilikle söylüyor. Güzelleşmek uğruna sağlığından olma tehlikesi ile karşı karşıya gelince, vücudundaki tüm protez ve implantlarını çıkarttırmış. Zaten yayında konuşan kişi de bildiğiniz Sevda Demirel değil. Yüzündeki bant ve küçük morlukları saymazsak, at kuyruklu makyajsız genç bir kadın anlatıyor başından geçenleri.

DOĞRU BİLDİĞİMİZ ŞEYLERİN ÜZERİNDEN GEÇELİM


Şimdi bu elimmagazinel hadiseyle beraber, dolgu konusunda her zaman direttiğimiz, doğru bildiğimiz şeylerin bir üzerinden geçelim.


UCUZ ETİN YAHNİSİ YAVAN OLUR!


*Ucuz etin yahnisi yavan olur. Gerçekten güzelleşmek için çok çok az bir bütçeniz varsa, lütfen o işlemi yaptırmayın. Sağlığınızdan olmaktansa, bırakın eksik kalsın. Bu işlemleri ehil ellerde güvenilir hekimlere yaptırmanın, kaliteli ürünler kullanmanın belli bir maddi karşılığı olmalı. Sonuçta at arabası fiyatına, Ferrari satın alamazsınız.

*Bir dolgunun çok uzun süre kalması, iyi bir şey değil. Aslında dolgu ne kadar hızlı erirse, o kadar güvenli. Çünkü kalıcılık artırımı için dolgulara konulan maddeler ya da oluşturulan kimyasal bağlanma işlemleri, vücut için alerjik olabiliyor. Dahası topaklanma yapabiliyor.

*Dolgu yaptırmadan önce hangi marka dolgu kullanılacağını mutlaka sorun. Piyasada bulunan kaliteli tüm dolguların içinden ürünün içeriğinin ve adının yazdığı küçük etiketler çıkıyor. Mutlaka işlemden sonra size uygulanan dolgunun etiketini isteyin.

*Dolguyu kim yapıyor? Yetkinliği nedir? Lütfen hekiminizin yetkinliği konusunda bilgi istemekten çekinmeyin. Soru sormak ayıp değil.

*Yağ enjeksiyonu (yani kendi yağınızı bir dolgu maddesi gibi kullanmak) bazen dolgu için iyi bir alternatif olabilir. Ancak yağ enjeksiyonu size uygun mu, değil mi buna ancak hekiminiz karar verir.

*Dolgu “güvenililir hekimler tarafından, kaliteli ürünler kullanılarak” yapılırsa çok iyi sonuç verebilecek bir uygulamadır. Farklı bölgeler ve kullanımlar için yoğunluğu, yumuşaklığı ve etki süresi değişken farklı dolgular mevcuttur.

*İşin ehli bir hekimden çıkan dolgu uygulaması ile dudaklara hacim verilebilir, elmacık kemikleri belirginleştirilebilir, burun ucuna bir miktar kalkıklık verilebilir hatta burun kemeri daha az belirgin hale getirilebilir, çeneye yapılan bir dokunuş ile burun-çene hattı daha uyumlu bir hale getirilebilir ve hatta el üstüne yapılan dolgu ile damarlı görünüm gençleştirilebilir.

*Sizden değerli hiç bir şey yok. Lütfen güzellik vaadiyle sağlığınızı hiçe sayan merdivenaltı işletmelere karşı dikkatli olun.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder