Spor Doll: Rakamlar astronomik

Doll: Rakamlar astronomik

Paylaş
Doll: Rakamlar astronomik

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Thomas Doll, orta sınıf futbolcuların astronomik rakamlar istediğini söyledi

Thomas Doll, Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri’nde düzenlediği haftalık basın toplantısında, Türkiye’de orta sınıf birçok futbolcunun hak ettiğinden fazla para aldığını savunarak, "Türkiye’de futbolcuların arkasında menajerler var.

Bu menajerlerin futbolculara olumsuz etki yaptığını düşünüyorum. Birçok orta sınıf futbolcu astronomik paralar istiyor. Siz, bu futbolculara böyle paralar verir, altyapı hocaları ve yardımcı antrenörlere hak ettiklerini vermezseniz, Türk futbolunun ilerlemesini beklememelisiniz.

Süper Lig’de 2. ve 3. Lig ayarında birçok futbolcu var. Bunu düzeltmek için yeni bir konsepte gerek var. Bu olmazsa Türk futbolu ileriye değil, geriye doğru gidecek" diye konuştu.

"LİGİN KALİTESİ AVRUPA'YA YETİŞMİYOR"

Türkiye’ye geldiğinde kendisinden Türk ile Alman futbolunu karşılaştırmasını istediklerini, şu ana kadar geçen sürede de kendisinin düşüncelerinde bir değişiklik olmadığını kaydeden Doll, şöyle dedi;: "Türk futbolcuları orta seviyeli futbolcular.

Bu yüzden ligin kalitesi Avrupa’ya yetişmiyor. Altyapı ve temel bilgi eksikliği bunda büyük etken. Bu yüzden Türk futbolunun gelişimi hızlı değil. Altyapıya iyi yatırım yapılmalı ve A takıma çıkacak futbolcuların daha önceden belirli şeyleri öğrenmeleri gerek."

"ANADOLU'DAN ŞAMPİYON ÇIKMASI BİZİ İLGİLENDİRMEZ"

Doll, bir Anadolu takımı olarak şampiyonluğa giden Bursaspor’dan puan almalarının bazı kesimler tarafından eleştirilmesiyle ilgili bir soruya, "Ben idman maçını bile kazanma arzusunda olan bir teknik adamım.

Sözleşmeleri sona eren ve kendilerini göstermek isteyen futbolcularım için de önemli bir maçtı. Sonuçta prim alınıyor. Bizim çelme taktığımızı düşünüyorlarsa hata yapıyorlar. Biz işimizi yapıyoruz. Anadolu’dan şampiyon çıkması bizi ilgilendirmiyor.

Puan kaybettilerse bu onların sorunu. Biz, sahaya çıkıp en iyisi yapmaya çalışıyoruz. Bunu da lider takım karşısında iyi yaptığımızı düşünüyorum" şeklinde cevap verdi.

"DAHA BAŞARILI OLACAĞIZ"

Abdullah Avcı, Ertuğrul Sağlam ve kendisinin ismimin sürekli olarak basında yer almasının sevindirici olduğunu söyleyen Doll, Bu başarılı olduğumuzu gösterir.

Bizdeki başarı sadece benim değil, ekibimin başarısı. Çok değerli bir ekibim var. Gelecek senelerde daha başarılı olacağımızı düşünüyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

2

Haberin Devamı